Česká studentská unie (ČeSU) – po 5 letech má právní formu a směle kráčí dál | EkonTech.cz


Česká studentská unie (ČeSU) – po 5 letech má právní formu a směle kráčí dál

Z vejšky / ČeSU
7. 10. 2014 - 10:53

Česká studentská unie, v posledních pěti letech nejvýznamnější hybatel dění ve studentském prostředí. Na konferencích této unie se roky seznamovali nejaktivnější studenti v České republice a koordinátoři významných projektů. Díky těmto konferencím léta vznikaly zajímavé projekty, které na univerzitách potkáváte i dnes.

Nedávno, v červenci 2014, nastala významná změna – Česká studentská unie se transformovala na právnickou osobu, která je v ČR unikátní: ČeSU se stala první a jedinou studenty řízenou odborovou organizací.

ČeSU je tak nyní organizací, která hájí zájmy studentů vysokých škol, členů České studentské unie. Členy ČeSU se postupně stávají studenti různých vysokých škol, od ekonomických a technických po lékařské, právní, zemědělské a další, a to bez rozdílu národnosti, náboženství, rasy a pohlaví.

Program ČeSU na období 2014 – 2018

  • hájit zájmy studentů vysokých škol při projednávání podmínek studia na školách
  • napomáhat zvyšování kvality školství v České republice
  • podporovat odbornou praxi studentů při studiu
  • zlepšovat jazykové znalosti studentů vysokých škol
  • podporovat vědu a výzkum na školách a pracovníky, kteří se této činnosti věnují
  • zlepšovat společenské vnímání školského prostředí ve společnosti

Předsedou České studentské unie je nyní Jan Dvořák, student ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, který je zároveň akademickým mistrem ČR v hodu kladivem.

ČeSU od svého vzniku začala aktivně hájit zájmy studentů vysokých škol na plný plyn. Pokud se chcete i Vy stát členem České studentské unie a pomáhat (nejen) vysokému školství, neváhejte unii kontaktovat. Více informací se dozvíte na www.CeSU.cz.

České studentské unii se budeme věnovat v EkonTechu i nadále.