Global Entrepreneurship Week poprvé v České republice! | EkonTech.cz


Global Entrepreneurship Week poprvé v České republice!

Freetime
14. 11. 2013 - 19:09

Největší světová událost věnovaná podpoře podnikání se letos poprvé uskuteční také v České republice. V rámci Global Entrepreneurship Week Czech Republic 2013, konaného ve dnech 18. - 24. 11., proběhne celá řada událostí na podporu podnikání, startupů a inovací v Praze, Brně, Ostravě a dalších českých městech.

Global Entrepreneurship Week (GEW) je největší celosvětovou událostí věnovanou podpoře podnikání. Aktivity GEW podporuje celá řada významných osobností. Jmenujme například Baracka Obamu, Billa a Hillary Clinton, prince Charlese, Bronislawa Komorowskiho, Ivo Josipoviće či Benjamina Netanjahua, podnikatele a osobnosti byznysu jako je Richard Branson (zakladatel Virgin Group), Muhtar Kent (CEO  Coca-Cola), i celebrity jako je Bono Vox nebo Snoop Dogg. V roce 2012 podpořilo GEW 20 prezidentů a premiérů a aktivit v rámci týdne podnikání se zúčastnilo 93 ministrů z 54 zemí světa. GEW proběhl v roce 2012 ve 131 zemích světa.

V roce 2013 bude do iniciativ GEW poprvé v historii zapojena také Česká republika. Cílem GEW zde je zvýšit celospolečenskou podporu podnikání, představit podnikání jako životní styl a propagovat méně známe nadějné české startupy a firmy. Týden podnikání GEW ČR se koná pod záštitou ministrů MPO a MŠMT.  

Hostitelskou organizací GEW v České republice se stal European Leadership & Academic Institute (ELAI), pořádající klíčové aktivity v Praze, Brně, Ostravě a koordinující aktivity pořádané partnerskými organizacemi podporujícími startupy a podnikání.

Celý týden vyvrcholí závěrečnou konferencí na téma „Jak podpořit startupy a podnikání v České republice“ za účasti zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva školství a zástupců organizací a projektů podporujících podnikání v České republice. V rámci tematického týdne bude prezentováno vybraných 20 nadějných startupů a mladých českých firem.

Podrobné informace o více než 30ti událostech konaných napříč ČR v rámci týdne podnikání naleznete na stránkách:

https://elai.cz/