Navštěvovat job fairy se vyplatí! | EkonTech.cz


Navštěvovat job fairy se vyplatí!

Z vejšky / job fair
18. 3. 2013 - 19:12

Veletrhy pracovních příležitostí jsou v plném proudu. Téměř na všech VŠ máte možnost setkat se s nejvýznamnějšími zaměstnavateli z vašeho oboru.

veletrh sance

Job fairy přináší skvělou příležitost, jak se setkat se zástupci firem osobně, získat tak konkurenční výhodu a třeba i zjistit nějaké ty užitečné informace, které jen jak někde na webu nenajdete.

Kromě klasické „obíhačky“ vystavovatelů, při které si většinou uděláte zásobu propisek a bločků na půl roku dopředu, můžete také často navštívit doprovodný program - panelové diskuze, workshopy nebo třeba konzultace vašich CVček. Já jsem nedávno (6. 3. 2013) navštívila veletrh iKariéra na ČVUT a snažila se zjistit, co konkrétně firmy na job fairy táhne.  Také jsem se samozřejmě ptala, po kom je zrovna sháňka, abyste věděli, kde máte šanci.

J. Šindelář, Manpower: Jsme personálně poradenská agentura, takže máme hned dva důvody tady být. Jednak nabízíme práci studentům a jednak jsme přišli pozdravit naše klienty z řad firem.

Š. Zbožínková, Siemens: Na veletrhu hledáme zajímavé profily a nabízíme pracovní možnosti. Uplatnění u nás najdou i čerství absolventi. Aktuálně ve společnosti běží například program Learn@Siemens pro studenty různých zaměření. V rámci tohoto programu mají studenti možnost zúčastnit se různých cest, navštívit výrobní závody, zkusit si pozici svého kolegy,… Je to dobrá cesta, jak poznat společnost a nabýt nové zkušenosti.

 Nechci vás nudit, takže prozradím, že záměr vystavovatelů byl vesměs stejný  - zviditelnit společnost a ulovit ty nejnadanější studenty. Volné pracovní pozice pro absolventy nebo trainee programy pro studenty nabízí také společnosti Porsche Engineering, Denso, Ricardo, RWE, E.ON, KPMG i většina dalších vystavovatelů, se kterými jsem měla možnost se bavit.

Na co tedy ještě čekáte? Hned zítra tu máme veletrh Šance na Vysoké škole ekonomické a v blízké době mnoho dalších, třeba právě na vaší škole!

19.3 VŠE http://rpc.vse.cz/sance/