Z nového klipu "Miluji tě mé VUT" se stal trhák! | EkonTech.cz


Z nového klipu "Miluji tě mé VUT" se stal trhák!

Z vejšky / VUT
10. 3. 2013 - 17:36

Nový „náborový“ klip Vysokého učení technického v Brně boří „pomyslné“ žebříčky hitparád. Za první tři dny si připsal jen na YouTube více než 250 tisíc zhlédnutí a na serveru stream.cz překročil počet zhlédnutí za jeden den více než 30 tisíc.

klip

 Diskuze, které se rozvíjí nejen nakanálu Youtube, ukazují, že klip přesvědčuje nerozhodnuté uchazeče. Snaha tvůrčího týmu – zacílit právě na skupinu středoškoláků zvažujícíchdalší studia – se tak pravděpodobně naplnila. „Chtěli jsme ukázat, žeVUT v Brně umí zacházet s nadsázkou, že na VUT rozumíme tomu, co je prodnešní mladé lidi „in“ a že s nimi umíme komunikovat jejich jazykem,“uvedl rektor VUT v Brně Karel Rais.

V klipu jsou s nadsázkou použity odkazy na objekty zájmu dnešníchtechnicky zaměřených studentů – budova FSI je stavěna v počítačové hřeMinecraft (kanál Minecraftu patří na českém Youtubek nejnavštěvovanějším kanálům), objevuje se v něm „český Moss“ (podlepostavy z oblíbeného britského sitcomu IT Crowd), i parodie na slavnoufotku kolující po sítích již několik let pod názvem „Pařba na FEKTu“.Účinkující virálního spotu však nejsou skuteční studenti VUT v Brně.Hlavní postavu jedince vydělujícího se z kolektivu školky stejně jakozákladní a střední školy, který se najde až na VUT, ztvárnil herecMěstského divadla Brno Vojtěch Blahuta. Akademici, kteří se v klipuobjevují a zpívají refrén, jsou však reálné osobnosti – v záběru z režiejsou vidět rektor  VUT v Brně Karel Rais, prorektoři, děkani fakult ataké třeba architekt Petr Pelčák, profesor Fakulty architektury VUT vBrně.

Muzikálová forma propagačního spotu je netradiční a zajímavá. Zatímcojiné univerzity točí klipy k již existující populární hudbě,  VUTv Brně vsadilo na původní tvorbu a nechalo si složit vlastní píseň.Autorem hudby je Lukáš Janota, který obstaral i zpěv a ve spolupráci sAdamem Hrubým se podílel rovněž na textu. Režie je dílem Anny Štětinové.„Natáčení předcházela několikaměsíční příprava a výzkum cílové skupiny.O to více nás těší zájem, který klip vzbudil, i to, že se také velmilíbí našim studentům,“ uvedl prorektor pro vnější vztahy Petr Kvíčala.Studenti už také navrhli písničku jako novou hymnu VUT v Brně aprokázali tak, že mají smysl pro nadsázku i pro humor. Netradiční počinnaplnil i další přání svých zadavatelů: zviditelnit VUT v Brně. Často setotiž stává, že brněnské Vysoké učení technické v Brně bývá zaměňovánoza pražskou techniku.

Podrobnosti ke klipu:

  1. Zadavatel: Vysoké učení technické v Brně
  2. Realizace projektu: Cinebonbon
  3. Autor projektu a koncepce: Jiří Fiala
  4. Režie: Anna Štětinová
  5. Scénář: Karolina Zalabáková, Anna Štětinová, Adam Hrubý, Jiří Fiala
  6. Hlavní hrdina: Vojtěch Blahuta
  7. Hudba a zpěv písně: Lukáš Janota
  8. Text písně: Lukáš Janota, Adam Hrubý

Nový spot se natáčel v lokacích VUT v Brně, např. na Fakultěstrojního inženýrství, v prostorách Kolejí a menz nebo ve sportovní haleVUT v Brně.

Odkaz na video:  http://www.youtube.com/watch?v=g7b1Y05STiU