Olympijský park v Praze | EkonTech.cz


Olympijský park v Praze

Freetime / Olympiáda
2. 12. 2013 - 22:12

Jste velkým fanouškem zimního sportu? Pokud ano, zbystřete! Souběžně s olympiádou v Soči vznikne na letenské pláni olympijský park, který nabídne mnoho zábavy, sportu i live přenosů z olympiády.

Proč olympijský park v Praze?

Důvodem je nejenom fakt, že je olympiáda v Soči, což je trochu "z ruky“, ale také je hlavním zájmem motivovat fanoušky, aby sportovali a měli prostor, kde mohou svým oblíbeným sportovcům fandit.

Český olympijský výbor

Organizátorem olympijského parku je Český olympijský výbor spolu s pomocí pražského magistrátu.

Sport

Co olympijský park nabídne z palety sportovního vyžití? Těšit se můžete například na umělou bruslařskou plochu, která bude dosahovat rozlohy téměř 5 000 metrů čtverečních, což v České republice bruslaři dosud nezažili. Dále curlingovou dráhu, běžkařský ovál, hokejová hřiště, snow park či laserovou biatlonovou střelnici.

Zábava

O zábavu se postará sto míst, kde budou moci fanoušci sledovat interaktivní přenosy ze Soči. Nebude chybět ani telemost, který zprostředkuje pocity českých reprezentantů. Další program doplní hudební zábava, kterou zajistí djs s talentovanými hudebníky. A nepůjde pouze o známé osobnosti z tuzemské hudební scény, ale také mladé nové tváře.

Česko sportuje

Cílem dlouhodobého programu Českého olympijského výboru – Česko sportuje, je propagovat zdravý životní styl. V hledáčku jsou zejména děti, jimž v současné době ve většině případů pohyb chybí. Proto bude dopolední program olympijského parku věnován zejména školám. Každý den tak budou moci na Letnou dorazit stovky žáků z celé republiky.

Vzhled olympijského parku

Olympijské hry jsou v České republice ovlivněny tvorbou Alfonse Muchy. Stejně jako kolekce oblečení pro české reprezentanty, bude také ovlivněna podoba olympijského parku.

Kdo je autorem parku?

Český olympijský výbor vsadil na jistotu. Spolupracuje s týmem, se kterým se podepsal pod londýnský český dům. Návrh parku zajistil ateliér ADR, program zase plánuje Michal Caban, který je také nedílnou součástí týmu mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. O vizuální podobu se postará akademický malíř Milan Jaroš a audiovizuální program představí společnost AV MEDIA.

Dobrovolníci a zájemci o pracovní stáže v Olympijském výboru

Máte zájem o dobrovolnickou spolupráci? Neváhejte a pošlete svůj strukturovaný životopis na dobrovolnici@olympic.cz

Ochuzeni nebudou ani studenti vysokých škol. Český olympijský výbor nabízí pracovní stáže zejména studentům sportovních fakult a studentům mediálních a komunikačních oborů. Zájemci mohou zaslat  životopis a motivační dopis na press@olympic.cz.

Máme se na co těšit!

Pro nedočkavé již pouze zbývá upřesnit termín akce, která bude probíhat souběžně s olympiádou v Soči. Termín je tedy 7. – 23. 02. 2014. Na shledanou na Letné.

http://olympijskypark.cz/