Prostředí studentské mafie rozplétají kriminalisté | EkonTech.cz


Prostředí studentské mafie rozplétají kriminalisté

Z vejšky
19. 10. 2015 - 8:45

Redakce EkonTechu pravidelně sleduje dění okolo útoků studentské mafie na aktivní studenty v České republice. Členové této mafie se netají tím, že sledují i redakci našeho časopisu, monitorují všechny její články, redaktory i šéfredaktorku. Kdo udělá „chybu“, je odstraněn.

Komu ze čtenářů se již začátek tohoto článku zdá jako z kriminálního filmu, asi bude překvapen. Můžeme potvrdit, že toto není žádná paranoia, toto je v českém studentském prostředí realita již téměř 10 let. Nyní si na praktiky studentské mafie posvítili kriminalisté Policie ČR. A nestačí se divit, kam až došla brutalita útoků.

Označen jako živý štít…

Lidé ze studentského prostředí jsou nevybíravě označováni jako živé štíty, které následně studentská mafie odstraňuje. V mafiánských filmech často slýcháte: „radši nejmenuj“, proto ani v tomto článku nebudeme nikoho jmenovat. Ono být označen jako živý štít není nic příjemného. Co vás vlastně čeká, když získáte takové označení? Je to něco podobného, jako být na seznamu lidí k likvidaci. Likvidace sice neprobíhá fyzicky, ale jinými formami. Tedy zatím – k fyzickému útoku totiž již došlo a výhrůžky studentské mafie fyzickým napadením jsou běžnou praxí odstraňování živých štítů. Je tedy pouze otázkou času, kdy dojde k ublížení na zdraví.

Seznam praktik, které studentská mafie používá:

1.    Pomluvy mezi přáteli, známými, vyučujícími, kolegy...

2.    Zasílání textových zpráv s výhrůžkami o fyzickém napadení

3.    Telefonáty na váš telefon (někdy až s hodinovou intenzitou, kdy volající vytáčí vaše telefonní číslo)

4.    Vytváření nenávistných webů buď pod neexistujícími profily, nebo i existujícími

5.    Zasílání nenávistných anonymních dopisů a emailů

6.    Tzv. normální obchodní schůzky, kdy na vás skupina osob křičí

7.    Návštěvy vašich zaměstnavatelů

8.    Fyzické napadení

9.    Mediální likvidace vašeho dobrého jména

10.  Likvidace celých právnických osob

Pokud všechno toto vydržíte a myslíte si, že už budete mít klid, podá na vás studentská mafie žalobu. Jedno jakou, účel světí prostředky a tím účelem je samotný proces, ekonomické vyčerpání. Pak už jen zbývá poslat vám domů anonymní dopis, že budete odstraněni spolu se svojí rodinou a to je konec.

Naprosto se vám studentské prostředí zhnusí a už s tím nechcete nikdy mít nic společného.

Možná se někdy i vrátíte, ale to nejdříve musí být studentské prostředí studentské mafie zbaveno, vše vyšetřeno Policií, mafiáni obviněni a následně odsouzeni nezávislým soudem.

Pokud jste se také stali terčem studentské mafie nebo máte podobnou zkušenost, napište nám na redakce@ekontech.cz. Již byly podány desítky trestních oznámení na desítky podezření ze spáchání trestných činů a Policie nebere nic na lehkou váhu. Naše redakce vám poradí, jak se v takových případech chovat.