Rychlá jízda, zvuk motorů a vůně spálených pneumatik zaručena! | EkonTech.cz


Rychlá jízda, zvuk motorů a vůně spálených pneumatik zaručena!

Freetime / Formula Student
24. 8. 2015 - 10:15

O víkendu 5. – 6. září 2015 se na polygonu v Mostu uskuteční závod Formula Student Czech Republic. Potřetí v historii se tak jeden ze závodů mezinárodní soutěže unikátních studentských formulí pojede v České republice a vy máte šanci být u toho!

Formula Student je soutěž pro týmy studentů technicky zaměřených středních a vysokých škol. Týmy mají za úkol navrhnout, postavit a na závod přivézt provozu schopnou formuli, přičemž musí dodržet základní pravidla soutěže, které zajišťují bezpečnost jim i divákům. Soutěž je často označována přívlastkem inženýrská. Co to znamená? Týmy nejsou hodnoceny pouze výsledkem na trati, ale také v tzv. statických disciplínách, v rámci kterých profesionálové (především z automobilového průmyslu) hodnotí technickou vyspělost vozu, postup při vývoji, cenu i fungování týmu (komunikace, marketing, PR).

Soutěže se již účastní několik týmů českých univerzit a připravují se další. České týmy se v silné mezinárodní konkurenci rozhodně neztrácí. Například tým CTU CarTech z Fakulty strojní ČVUT v Praze, se kterým spolupracují i studenti ŠKODA AUTO Vysoké školy, je aktuálně na 20. místě, a tým TU Brno Racing z VUT v Brně na 88. místě z 513 týmů v soutěži. Tým eForce Prague Formula Fakulty elektrotechnické ČVUT je zase jediným českým týmem, který soutěží v kategorii formulí s elektrickým pohonem.

Závod v Mostu je otevřen široké veřejnosti. Díky doprovodnému programu ŠKODA AUTO a ŠKODA Motorsport se nebudete nudit ani v pauze mezi jednotlivými disciplínami a domů se nejspíš vrátíte o něco chytřejší. Během akce bude možné prohlédnout si závodní vozy zblízka a promluvit si s jejich konstruktéry – to by se vám na F1 nepovedlo :-) Pokud se vám zachce zažít trochu adrenalinu na vlastní kůži, můžete si půjčit čtyřkolky nebo motokáry a připraveno je i mnoho dalších doprovodných aktivit. Přesný program a další informace najdete na http://www.fsczech.cz/.

A co je super? Vstup je ZDARMA!

...už máte asi jasno, ale kdybyste přeci jenom ještě váhali, přidáváme videopozvánku.

"Existují dvě inovativní formy motorsportu: F1 a Formula Student“ (Ross Brawn, ředitel Mercedes AMG Petronas Formula One Team)