Šéfredaktor EkonTech.cz: „Studenti chtějí kvalitní obsah“ | EkonTech.cz


Šéfredaktor EkonTech.cz: „Studenti chtějí kvalitní obsah“

Z vejšky / EkonTech ČeSU
11. 8. 2012 - 1:36

Síť organizací v ČeSU každoročně pořádá mnoho desítek zajímavých aktivit s dopadem na stovky tisíc vysokoškoláků. Vás, čtenáře tištěného časopisu EkonTech a jeho online verze www.EkonTech.cz budeme o všech těchto zajímavých aktivitách informovat.

Šéfredaktorkou časopisu EkonTech.cz je Hana Petříková.

„Chceme vyplnit obrovskou díru na českém studentském trhu, chceme studentům nabídnout kvalitní obsah.“

Hany jsme se zeptali na několik otázek:

Kde se vzal nápad na vznik nového studentského časopisu pro studenty vysokých škol?

Ten nápad tu není náhodou. Vlastně má poměrně dlouhou historii. Když vznikla Česká studentská unie před třemi lety, členy se stal i časopis Economix vydávaný na Vysoké škole ekonomické v Praze. Svým kvalitním obsahem si získal všechny vedoucí představitele studentských organizací, studenty ostatních vysokých škol, kteří se shodli na tom, že by ČeSU měla mít svůj vlastní časopis. Slovo dalo slovo a postupně se začal připravovat časopis s celorepublikovou působností – EkonTech.cz.

Proč EkonTech?

To je jednoduché. Náš název charakterizuje naši cílovou skupinu čtenářů. Tedy techniky a ekonomy.

Proč se zaměřujete na techniky a ekonomy?

To je opět jednoduché. Svým obsahem se na ně nezaměřuje nikdo jiný. Spojení techniky a ekonomie je pro nás samotné velmi zajímavá kombinace. I pro celou ČR. Vždyť inovace, které vymyslí technik a dokáže prodat ekonom, přináší každý rok české ekonomice mnoho desítek miliard ročně. My toto spojení chceme podporovat, psát o něm, abychom ho tak propagovali. Podívejme se na úspěšné české firmy dnes již s celosvětovou působností: Linet, Avast nebo startup Webnode.com. Všechno Češi, kteří ve světě něco dokázali spojením techniky a ekonomie. Nebo se můžeme podívat i na jiné společnosti. Škoda Auto nebo ČEZ. Úspěšné firmy, které dávají práci tisícům Čechů. Opět díky technice a ekonomie.

V jakém nákladu bude EkonTech.cz vycházet?

EkonTech.cz bude vycházet v nákladu 21 000 kusů 6krát ročně. Distribuovat ho budeme na vybraných technických a ekonomických fakultách vysokých škol po celé ČR.

Co nabídne první číslo EkonTech.cz?

V prvním čísle se chceme zaměřit hlavně na české vysoké školství a vše s ním spojené. Ale nechci prozrazovat detaily dopředu.