Soutěž GMC pomůže ctižádostivým vyniknout | EkonTech.cz


Soutěž GMC pomůže ctižádostivým vyniknout

Z vejšky / soutěž
13. 11. 2014 - 16:27

V době, kdy roste počet nezaměstnaných absolventů, je pro studenty vysokých škol čím dál důležitější, aby si jich už během studia všimli perspektivní zaměstnavatelé. Jednou ze skvělých příležitostí, jak to zařídit, je účast v prestižní mezinárodní soutěži Global Management Challenge (GMC), kterou v Česku organizuje Vysoká škola finanční a správní a která byla slavnostně zahájena 10. 11. 2014 v Praze v Kongresovém centru školy.

O co jde

Global Management Challenge je největší světovou soutěží v oblasti simulace řízení firem. Každý soutěžící tým dostane na starost modelovou obchodní společnost, se kterou operuje na virtuálních trzích EU, NAFTA a na internetu s cílem dosáhnout co nejvyššího zhodnocení investice a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určí vítěznou společnost na trhu, a tím i vítězný tým soutěže.

„Na národní úrovni se týmy, které mají vždy minimálně 3 a maximálně 5 členů, mezi sebou utkají ve třech kolech. Vítězové národních kol pak postoupí do mezinárodního finále, které tentokrát proběhne od 21. do 23. 4. 2015 zde, v Praze,“ říká Petr Budinský, prorektor pro vzdělávání a vnější vztahy Vysoké školy finanční a správní, která je garantem soutěže pro Česko a Slovensko. „GMC je primárně určena studentům vysokých škol, ovšem přihlásit se můžou i mladí manažeři a manažerky, kteří již pracují,“ dodává prorektor Budinský.

Lákavá odměna

Co konkrétně studentům a mladým manažerům účast v soutěži přinese? Důvěrně se seznámí s tím, co obnáší řízení firmy ve vysoce proměnlivém a konkurenčním prostředí světových trhů. Získají také zajímavé kontakty, protože jako účastníci soutěže budou mít možnost radit se o svých rozhodnutích s top manažery velkých firem - letos jsou partnery soutěže J&T banka a Škoda Auto. Dále budou mít přístup na neveřejné přednášky předních osobností české ekonomie a byznysu, a pokud zvítězí v českém národním kole, vyhrají jedinečnou možnost zdarma studovat MBA program na Vysoké škole finanční a správní.

Harmonogram soutěže, stejně jako detailní popis pravidel a mnoho dalších informací souvisejících s GMC najdete na webových stránkách školy (www.vsfs.cz/gmccz/).