Strategie Googlu? Vývojářský byznys | EkonTech.cz


Strategie Googlu? Vývojářský byznys

Technik / IT
13. 2. 2014 - 13:41

Společnost Google se začíná zaměřovat na vývojářské firmy. O strategii Googlu, o jaké společnosti se jedná, co vývojářské firmy nabízí a jaké plány s nimi může Google mít?

Koupené vývojářské společnosti

Mezi „Googlistické“ vývojářské společnosti můžeme zařadit firmy Schaft, Meka Robotics a Redwood Robotics, které nabízí humanoidní roboty, Industrial Perception a Autofuss s průmyslovými roboty, Bot & Dolly zase vyrábí speciální robotické kamery. My se ale zaměříme na technologickou společnost  Boston Dynamics.

Boston Dynamics

Mezi nové společnosti Googlu patří například Boston Dynamics, jenž je již osmou vývojářskou společností do sbírky. Čím je Boston Dynamics pro úspěšný vyhledávač prospěšná? Firma vyrábí pro armádu stroje, inspirované lidmi a zvířaty. Vyniká zejména mimořádným technickým týmem, který je tvořen špičkami ve svém oboru. Příkladem může být Andy Rubin, jenž byl u vzniku operačního systému Android.

Co Boston Dynamics nabízí?

V repertoáru společnosti je například kovový gepard, jenž hravě zvládne překonat rychlost přes 45 kilometrů v hodině. Dalšími výrobky jsou BigDog , LittleDog či WildCat, název napoví, jakou mají podobu, jejich výhodou ale je, co vše na svých bedrech unesou, poradí si s desítkami kil. Siluetu člověka připomíná Petman, či také Atlas, jenž je vnímám jako nepokročilejší humanoidní robot. Lze je využít hlavně při přírodních katastrofách, například by velmi pomohl při nehodě v jaderné elektrárně Fukušima. Všechny výrobky spojuje precizní zpracování a také jejich odolnost. Výbuch granátu je příliš neohrozí.

K čemu bude?

Nehledě na to, že je tato společnost výborná investice do budoucna, jsou její výrobky pro Google osobně využitelné, například pro snímkování Google Maps. Také může pouze pokračovat ve výrobě a následném prodeji.

Směr Googlu

Je zřejmé, že Google nechce zůstat pozadu. Spojit robotické stroje s hardwarem a softwarem je cílem nejedné společnosti. Technologické novinky hold lákají a pro úspěch firmy jsou čím dál tím důležitější.