Studenti chtějí pracovat pro ty nejlepší, vybírají špičky ve svém oboru… říká průzkum TOP zaměstnavatelé 2012/2013 | EkonTech.cz


Studenti chtějí pracovat pro ty nejlepší, vybírají špičky ve svém oboru… říká průzkum TOP zaměstnavatelé 2012/2013

Z vejšky / kariéra
19. 2. 2013 - 7:38

Česká studentská unie opět vyhlašuje výsledky průzkumu TOP zaměstnavatelé. V průzkumu odpovídali studenti vysokých škol. Odpovědělo více než 10 000 respondentů na otázky spojené s představami o budoucím zaměstnavateli. Studenti také volili firmy v jednotlivých průmyslových odvětvích, kde by chtěli po ukončení školy pracovat.

Přinášíme vám nejen umístění firem na prvních místech, ale také jsme pro vás vyzpovídali zástupce těchto společností.

 

Studenti samozřejmě chtějí pracovat pro ty nej... firmy. V průzkumu se na předních místech ve vybraných kategoriích umístily špičky v oborech.

Tabulka: výsledky hlasování studentů dle studijního zaměření (ekonomické, právní, technické studijní zaměření) s nejlepšími studijními výsledky

 

Vítězové v kategoriích podle hospodářských odvětví jsou:

Tabulka: výsledky hlasování všech studentů v průzkumu v jednotlivých průmyslových odvětvích

 

Studenti stejně jako v minulém roce hlasovali také ve speciální kategorii „Jasná volba“. V té zvítězila společnost ČEZ a obhájila tak prvenství z předchozího roku. Spolu se Škodou Auto se tyto firmy umístily hned dvakrát.

Rozhovory se zástupci vítězných firem najdete dnes v tištěném časopise EkonTech.cz. Odpovědi jednotlivých zaměstnavatelů budeme na těchto stránkách zobrazovat postupně.