TOP zaměstnavatelé: Almanach nabitý radami pro studenty přímo od firem | EkonTech.cz


TOP zaměstnavatelé: Almanach nabitý radami pro studenty přímo od firem

Z vejšky / top zaměstnavatelé / ŠKODA AUTO
12. 5. 2015 - 19:34

Již čtvrtý ročník projektu TOP zaměstnavatelé přináší studentům cenné informace a rady k nastartování kariéry přímo od jejich možných budoucích zaměstnavatelů. Celý projekt je realizován pod záštitou České studenské unie a Ministerstva průmyslu a obchodu.

Projekt ČeSU TOP zaměstnavatelé vychází poprvé v tištěné podobě. Almanach představuje koncentraci nejatraktivnějších zaměstnavatelů na několika desítkách stran. Vzešel z každoročního průzkumu, kde vy sami, na základě svých zkušeností a pocitů, pravidelně hlasujete pro ty nejlepší společnosti. A kde jinde by měl chtít začínat absolvent vysoké školy, který je plný energie, než u těch nejlepších?

TOP zaměstnavatel vám pomůže nastartovat TOP kariéru, proto byste jeho výběr neměli podcenit.  V Almanachu se dozvíte, kdo jsou nejlepší zaměstnavatelé jednotlivých odvětví, a především vám personalisté těchto firem udělí spoustu cenných rad o celém procesu výběrového řízení.

Než si překliknete na samotný Almanach, dovolím si vám dát jednu radu nejdřív já sama. Založte si profil na LinkedInu, pokud ho ještě nemáte. Na internetu najdete desítky článků s návody, jak takový kvalitní profil vytvořit, nebo se stačí podívat na již existující profily odborníků a načerpat trochu inspirace. 

Vyplňte ho dopodrobna relevantními informacemi a nezapomeňte na profesionální fotku, kterou si dnes už můžete nechat zdarma vyfotit téměř na každém studentském veletrhu pracovních příležitostí.  Díky LinkedInu nebudete ztrácet cenné kontakty a vaše „online CV“ vám může přinést pracovní nabídky, o kterých byste se jinak ani nedozvěděli. Prvními „spojeními“ ve vaší síti mohou být třeba jen spolužáci. Kdo říká, že z nich nebudou za pár let vysoce postavení manažeři nebo právě personalisté, kteří vás povedou výběrovým řízením na novou pracovní pozici. 

Teď udělejte něco navíc vy! Pozorně si Almanach pročtěte, rozmyslete si, kde chcete začít budovat svoji kariéru, a poučte se z rad personalistů, protože pokud neprojdete výběrovým řízením, žádný hvězdný start se konat nebude…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekt ČeSU TOP zaměstnavatelé je projektem Asociace studentů a absolventů, který probíhá mezi studenty českých vysokých škol. Je realizován ve spolupráci s výzkumnou agenturou GFK, univerzitami, studentskými organizacemi a firemními partnery.  Celý projekt pak běží pod záštitou České studentské unie a zároveň i Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Průzkum TOP zaměstnavatelé tak v roce 2015 vychází již počtvrté. Stejně jako v minulém roce se jej zúčastnilo přes osm tisíc respondentů. Většinu z nich, až 60 procent, představovali studenti bakalářských programů. Co se týče struktury dle pohlaví, tak v letošním ročníku byli muži a ženy zastoupeni téměř stejně. Téměř 40 procent dotazovaných pak byli studenti technických oborů . Dalších 35 procent připadlo na studenty s ekonomickým zaměřením.

Teprve tento rok však vychází průzkum v podobě Almanachu, který vám může pomoci odstartovat vaši kariéru. Na několika desítkách stránek naleznete užitěčné rady od studenty nejžádanějších zaměstnavatelů v České republice, jak u nich získat práci a splnit si tak třeba svůj sen. 

Almanach naleznete v elektronické podobě na: http://issuu.com/ekontech.cz/docs/almanach_top_zam...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ráda bych poděkovala všem společnostem, které s námi na Almanachu spolupracovaly a prokázaly tak, že mladí lidé jim nejsou lhostejní a že mají chuť pro vás dělat něco navíc. Je vidět, že tyto firmy mají o dění na trhu práce přehled, a stejně jako mně i mnohým HR odborníkům jim je jasné, že do dvou let se budou zaměstnavatelé prát o mladé talenty stejně jako v době před ekonomickou krizí.