TOP Zaměstnavatelé pro rok 2016: Jasná volba je ČEZ, skokanem roku IT firma Red Hat | EkonTech.cz


TOP Zaměstnavatelé pro rok 2016: Jasná volba je ČEZ, skokanem roku IT firma Red Hat

Ekonom
4. 3. 2016 - 12:35

10 360 studentů vysokých škol hlasovalo v průzkumu TOP Zaměstnavatelé, který pořádá Asociace studentů a absolventů. Studenti v již pátém ročníku průzkumu zvolili svých 65 TOP Zaměstnavatelů.

Pro všechny studenty bez ohledu na obor studia a studijní výsledky je „Jasnou volbou“ po roční vládě společnosti ŠKODA AUTO opět Skupina ČEZ. Taktéž technici s nejlepšími studijními výsledky chtějí do ČEZ. Nejlepším zaměstnavatelem právníků s nejlepšími studijními výsledky je advokátní kancelář Allen & Overy, nejlepší ekonomové chtějí do společnosti Deloitte Česká Republika. Nově vyhlašovanou kategorií je FARMACEUT & LÉKAŘ, ve které vyhrála společnost Zentiva. Skokanem roku se stala IT firma Red Hat.

Jasná volba: Skupina ČEZ

Skokan Roku: RED HAT

Speciální kategorie - hlasování studentů s nejlepšími studijními výsledky dle studijního zaměření

Žebříček TOP 5 zaměstnavatelů dle průmyslového odvětví

Pokud chcete pracovat u těch nejlepších zaměstnavatelů a váháte, kterého zvolit či jakou formu spolupráce si při studiu zatím vybrat, mám pro vás dobrou zprávu. Všechny společnosti, které zvítězily v rámci některé z kategorií, dostaly možnost odpovědět na otázku:

"Jaké možnosti spolupráce nabízí Vaše společnost studentům a čerstvým absolventům?"

Rozsah jsme stanovili na minimálně jedno slovo a maximálně 250 znaků včetně mezer, abyste se neztráceli v moři textu. Zde pro vás máme odpovědi:

"Nabízíme dlouhodobou spolupráci studentům všech ročníků s možností pokračovat na koncipientské pozici v přátelské a neformální atmosféře pod vedením zkušených právníků s využitím cizích jazyků a veškerého know-how největší české advokátní kanceláře."

Daniel Soukup, Havel, Holásek & Partners

"Pro studenty: Odborné praxe / spolupráce při psaní závěrečných prací / Doktorandský program / exkurze / semináře / přednášky /… Pro absolventy: Trainee program – roční adaptační a rozvojový program. Kompletní informace naleznete na www.skoda-kariera.cz"

Olga Grůšová, ŠKODA AUTO

"Pro studenty, kteří mají zájem se rozvíjet, nabízíme T-Mobile Campus. Spolupracujeme s univerzitami, účastníme se job-fairů, pořádáme přednášky, exkurze, pomáháme s psaním diplomových prací a každý rok hledáme nové kolegy i z řad absolventů."

Lenka Paveleková, T-Mobile Czech Republic

"Studentům a absolventům nabízíme různé možnosti spolupráce. Jedná se například o psaní závěrečných prací ve spolupráci s našimi odborníky či praxi při studiu formou stáží a brigád. Absolventům nabízíme uplatnění na pozicích napříč celou společností."

Veronika Šejvlová, Česká pojišťovna

"Skupina ČEZ dlouhodobě nabízí velmi širokou škálu forem spolupráce se studenty. O všech aktivitách je možné se dozvědět více prostřednictvím webových stránek www.kdejinde.cz nebo na facebookovém profilu Práce v ČEZ."

Pavel Puff, Skupina ČEZ

"Jsmedeloitte.cz. Tečka"

Hana Mužíková, Deloitte

"Možnosti spolupráce jsou mnohostranné a vždy se ji snažíme ušít na míru potřebám konkrétních studentů/absolventů a naší společnosti. Nejoblíbenější je tradičně tzv. Trainee program, ale nabízíme také stáže, praxe, či konzultace k ročníkovým pracím."

Karin Bílková, STRABAG

"Snažíme se studentům různými aktivitami (DOD, semináře, výuka volitelných předmětů, účast na job-fairech,…) představit naši práci. Každý rok vytváříme pracovní pozice pro koncipienty i pro studenty (zkrácený úvazek či krátkodobá stáž v průběhu léta)."

Marcela Hogenová, Allen & Overy

"KB studentům a absolventům nabízí: Brigádnické pozice / stáže / spolupráci při psaní bakalářské či diplomové práce / inovační soutěž Dejte hlavy dohromady / trainee program / rozvojové programy ConnectinG a ConnectinG +Více informací naleznete na našich stránkách v sekci Kariéra – www.kb.cz"

Kateřina Hanousková, Komerční banka

"Nabízíme:

- Stáže pro studenty univerzit i středních škol

- Závěrečné práce pod vedením našich zaměstnanců

- Kurzy a přednášky na univerzitách vedené zaměstnanci

- Red Hat laboratoře v prostorách FIT VUT a FI MUNI - možnost spolupráce na výzkumných projektech"

Kateřina Gábová, Red Hat Czech

"Společnost Zentiva, člen skupiny Sanofi, nabízí studentům možnost spolupráce při psaní diplomových a dizertačních prací, stáže, trainee programy, pořádá vědecké soutěže a účastní se pracovních veletrhů. Studentům se opravdu věnujeme, jsou naší budoucností."

Iva Šimůnková, Zentiva

"Plzeňský Prazdroj nabízí studentům 4. a 5. ročníků letní placené stáže:

-          10 týdnů v průběhu prázdnin

-          reálný projekt, který na konci odprezentují vedení

-          těm nejúspěšnějším nabízíme možnost další spolupráce - trainee program, plný či zkrácený úvazek"

Eva Puhlovská, Plzeňský Prazdroj

"Během studia nabízíme studentům možnost práce na zkrácený úvazek, kdy záleží na každém, zda s námi stráví pouze dobu studia, nebo bude pokračovat i po jeho ukončení. Studenti pro nás nejsou brigádníci, ale kmenoví zaměstnanci s možností růstu a rozvoje."
 
Ladislav Onderka, IKEA Česká republika 
 
"Studentům 4. a 5. ročníků VŠ nabízíme Internship program (reálné projekty od prvního dne, tréninky, vlastní mentor,…)
Pro absolventy je tu MACH program – Přijď, jaký jsi. Dělej, co máš rád. Společná bude naše vášeň pro technologie.
 
Martin Hasinec, Microsoft 
 
"Studentům nabízíme pozice zejména v oblasti zákaznického servisu a práce palubního personálu. Následně mají možnost brzy postoupit na další pozice v rámci holdingu. Studentům i absolventům umožňujeme plnit náročné, ale velmi zajímavé úkoly."
 
Aleš Ondrůj, STUDENT AGENCY 

Podrobné výsledky průzkumu, představení TOP Zaměstnavatelů a kariérní tipy budou zveřejněny ve speciální publikaci Almanach TOP Zaměstnavatelé 2016, která vyjde již v březnu!