Veletrh Gaudeamus – zasvěcení do světa vysokých škol | EkonTech.cz


Veletrh Gaudeamus – zasvěcení do světa vysokých škol

Z vejšky / veletrh
21. 1. 2014 - 13:05

Plánujete studovat na vysoké škole a nevíte jakou školu si vybrat? Nebo už jste studenti VŠ, ale není to to pravé ořechové a chcete školu změnit? Zveme vás na veletrh vysokoškolského vzdělání, kde vám mohou s výběrem pomoci.

Cíl veletrhu

Veletrh Gaudeamus se zaměřuje na univerzitní i neuniverzitní pomaturitní studium a na celoživotní vzdělávání a každoročně ho navštíví průměrně kolem 7 tisíc návštěvníků.

Snahou společnosti MP-Soft a.s., která veletrh organizuje, je na veletrhu zajistit co možná nejvíce vystavovatelů, kteří budou návštěvníky informovat o vysokoškolském vzdělávání na konkrétních vysokoškolských institucích.

Co očekávat?

Návštěvník veletrhu se může těšit na přednášky a semináře jednotlivých vystavujících škol. Každý návštěvník také obdrží zdarma v rámci vstupenky na veletrh obsáhlý tištěný katalog vystavujících škol i elektronický katalog s interaktivním rejstříkem studijních oborů. Studenti středních škol také ocení poradenský servis, který pomůže s výběrem studijního oboru, školy nebo fakulty.

Zastoupení zahraničních škol

Na veletrhu nenajdete pouze tuzemské vysoké školy, ale také zahraniční. Můžete očekávat prestižní instituce téměř ze všech zemí Evropské unie, také univerzity z ostatních Evropských zemí či Spojených států amerických, Asie, Austrálie i Afriky.

V zahraničí máte možnost studovat prostřednictvím své vysoké školy zapojené do jednoho z evropských programů studentských výměn a vyzkoušet si tak jeden nebo dva semestry na zahraniční škole nebo také absolvovat celý studijní program v zahraničí. Nabízí se tak možnost získat kvalitní jazykové a odborné vzdělání s široce uznávaným zahraničním diplomem, praxi nevyjímaje.

O veletrhu s manažerem MP-Soft, a.s., Pavlem Mikulou

Pro koho je veletrh vhodný? Zejména pro studenty 3. a 4. ročníků středních škol všech zaměření, pedagogy a výchovné poradce středních škol, všechny zájemce o studium v zahraničí a celoživotní vzdělávání.

Jaké vysoké školy se představí? Představí se 148 vystavovatelů z 8 zemí světa, viz. seznam vystavovatelů: http://www.gaudeamus.cz/?id=cz%2Fexhibitors2014p&mf=5004069

Pro již zasvěcené návštěvníky veletrhu, připravili jste nějaké novinky? Letošní novinkou na veletrhu v Praze je možnost si vyzkoušet přijímací zkoušky na nečisto a testy profesního zaměření. Významnou novinkou je také rozsáhlá prezentace možností studia v Dánsku.

Registrace na veletrh

Nalákali jsme vás a plánujete na veletrh vyrazit? Pokud se zaregistrujete na stránkách www.gaudeamus.cz, získáte slevu 25% na vstupenku na veletrh.

Kde a kdy?

Gaudeamus Praha se bude konat od 28. do 29. 1. 2014 na výstavišti Praha Holešovice, pavilony D a E. Vítání jsou všichni zájemci o další studium po maturitě a celoživotní vzdělávání