VŠE má nejmladší studentskou unii v ČR | EkonTech.cz


VŠE má nejmladší studentskou unii v ČR

Z vejšky / SU VŠE
13. 10. 2013 - 13:48

Vysoká škola ekonomická v Praze byla pravděpodobně poslední univerzitou takových rozměrů, na které donedávna chyběla studentská unie. Teď už se situace změnila, a to díky studentům VŠE, které nebavilo o unii stále jen spekulovat. Raději vzali věc do svých rukou a Studentskou unii VŠE (SU VŠE) založili.

Jelikož čtete časopis EkonTech.cz, nemůže taková událost na největší české ekonomické škole zůstat bez povšimnutí. Zeptali jsme se prezidentky SU VŠE Hany Petříkové a dalších klíčových členů unie na jejich důvody, plány a cíle v SU. 

Hana Petříková, zakladatelka a prezidentka SU VŠE:

Inspiraci pro založení SU VŠE jsem získala na jiných vysokých školách, kde už studentské unie fungují. Téměř každá prestižnější univerzita má totiž svojí studentskou unii, díky které se na škole pořádá mnoho zajímavých akcí a aktivit pro studenty. Největší inspirací bylo, že jsem potkala zástupce těchto unií na konferenci České studentské unie, mohla s nimi diskutovat a ptát se jich. Výsledkem je, že už máme unii i my na VŠE. 

Teď se hlavně těším na realizaci studentských projektů.  Věřím, že členové SU VŠE si vedením zajímavých projektů natrénují organizační a komunikační schopnosti a dovednosti. Pro ostatní studenty vidím přínos v dalším vzkvétání už nyní pestrého studentského života na naší škole.  Cílem SU VŠE bude také podporovat zajímavé nápady studentů VŠE a pomoci zvýšit zájem veřejnosti o naši školu a ještě více ji zviditelnit.

Martina Hégrová, ředitelka projektu KarieraTV.cz:

U zrodu SU VŠE jsem se ocitla víceméně náhodou a nyní jsem za to velmi ráda. Nejenže mám příležitost učit se nové věci, poznávat zajímavé lidi, ale také vedu vlastní projekt „od plenek“. Tím projektem je KarieraTV.cz. Klade si za cíl připravit studenty vysokých škol na hledání budoucího zaměstnání a usnadnit jim tak kariérní cestu v době dnešní velké konkurence.

Formou pravidelných přednášek HR odborníků na půdě VŠE, jejich online záznamu a článků, které naleznete na našem webu KarieraTV.cz, se dozvíte mnoho zajímavých tipů a rad z oblasti personalistiky a hlavně z praxe.

Již nyní máme potvrzené HR odborníky z Komerční banky, Deloitte, Škoda Auto a postupně budou přibývat další. První přednášku plánujeme na čtvrtý týden semestru. Tímto bych vás na ni ráda pozvala, ale pokud ji nestihnete, nic se neděje, následně bude ke zhlédnutí na www.KarieraTV.cz

Eliška Pulcová, koordinátorka projektu Miss VŠE Praha:

Miss VŠE Praha je jedním z 50 lokálních kol soutěže Miss Studentka. Pro mě, jako organizátorku projektu, je to příležitost, jak nabrat nové zkušenosti, co se týče komunikace s lidmi a zodpovědnosti. Slečny, které se soutěže zúčastní, se zviditelní, získají nové přátele a mohou vyhrát zajímavé ceny. Vítězky pak dostanou příležitost ukázat svou inteligenci a krásu širokému publiku v celostátním kole Miss Studentka. Přihlásit se můžete na www.missvsepraha.cz.

Studenti VŠE, máte se na co těšit. Já SU VŠE přeji mnoho úspěchů a zdařilých projektů.  Jen tak dál!