Vzbudit nadšení pro techniku školy moc neumí. Robotům Sphero se to daří | EkonTech.cz


Vzbudit nadšení pro techniku školy moc neumí. Robotům Sphero se to daří

Freetime / Sphero / programování
14. 7. 2016 - 18:29

Děti ve Spojených státech nebo Kanadě se učí programovat pomocí robota. Píší kód a sledují, co robot udělá. Mohou tak simulovat například sluneční soustavu.

Je mrzuté, že je v Česku tak málo techniků a obecně lidí, kteří vědí, co všechno se skrývá v jazyce matematiky a že samotná fyzika je napínavější a neuvěřitelnější než jakákoliv sci-fi. Asi je to dáno tím, že školství neumí žákům otevřít dveře, aby mohli do tohoto napínavého světa nahlédnout.

Společnost Sphero se tak rozhodla, že s tím školám trochu pomůže. Představila novou verzi svého robota ve tvaru koule, kterého lze ovládat pomocí speciální aplikace ze smartphonu. To, co dělá robota výjimečným, je to, že jej děti mohou programovat. Napíší nějaký kód a vidí, jak na něj robot reaguje.

Navíc mohou být roboti i propojeni. Lze tak s jejich pomocí simulovat například oběh planet ve sluneční soustavě. Od Merkuru až po trpasličí planetu Pluto, pokud máte tedy dostatek prostoru. Aplikace je dostupná jak pro iOS tak Android.  Navíc je otevřená, takže pokročilejší uživatelé mohou sami rozšířit schopnosti aplikace- robota.

Sphere využívá ve Spojených státech a v Kanadě již přes tisíc škol. Navíc není nijak cenově nedostupný, stojí v přepočtu přibližně 3100 korun. Společnost mimochodem stojí i za hitem ze Star Wars, robotem BB 8, který lámal prodeje.

Foto: Sphero