Závody Formula Student Czech Republic 2016 se uskuteční již 5. a 6. srpna! | EkonTech.cz


Závody Formula Student Czech Republic 2016 se uskuteční již 5. a 6. srpna!

Freetime / Formula Student / FS CZECH
26. 7. 2016 - 20:32

Mezinárodní závody formulí sestrojených studenty z celého světa se po roce opět vrací na Polygon Most. Čtvrtý ročník soutěže Formula Student Czech Republic nabídne přehlídku designových a velmi výkonných vozů i ohromující týmovou spolupráci.

Například od F1 se Formula Student liší mimo jiné i tím, že soutěžícím nejde o finance a prestiž, ale hlavně o získávání zkušeností pro budoucí kariéru a seznamování se s novými lidmi. Studentské týmy nejsou hodnoceny pouze výsledkem na trati, ale také v tzv. statických disciplínách, v rámci kterých profesionálové hodnotí technickou vyspělost vozu, postup při vývoji, cenu i fungování týmu (komunikace, marketing, PR).

Během letošní sezóny se opět uskuteční mnoho závodů napříč Evropou i celým světem. Jeden z nich se pojede i v České republice, a to v pátek 5. a sobotu 6. srpna. Vstup na Polygon v Mostě bude po celé dva dny jako obvykle ZDARMA.

Účast potvrdilo 42 týmů, z toho 28 se spalovacím motorem a 14 s elektrickým pohonem. Z českých týmů se můžete těšit na CTU CarTech z ČVUT v Praze, TU Brno Racing z VUT v Brně a na elektroformuli týmu eForce, taktéž z ČVUT v Praze. Kromě super podívané na závody formulí a skvělé atmosféry dostanete možnost nahlédnout přímo do boxů pod ruce konstruktérů vozů.

ŠKODA AUTO, generální partner soutěže, připravuje pro návštěvníky bohatý doprovodný program. Na vlastní oči si prohlédnete nový učňovský vůz Atero, jediný na celém světě, nebo rally speciál Fabia Combi R5. Chybět nebude ani soutěž o nejrychlejší výměnu kola, zajímavé přednášky a občerstvení. Již tak nezapomenutelné momenty budete moci zvěčnit ve ŠKODA fotostánku. Společnost Valeo si pro účastníky i návštěvníky připravila statickou ukázku adaptivních systémů.

Nechcete tuhle super akci prošvihnout? Potvrďte svoji účast na Facebookové události.

Jak to na závodech vypadalo loni, se můžete podívat v krátkém sestřihu ZDE.