Poradenský HUB: Získej náskok při vstupu na trh práce | EkonTech.cz


Poradenský HUB: Získej náskok při vstupu na trh práce

Akce
1. 11. 2021 - 16:07
Datum akce: 
9. 11. 2021 - 10. 11. 2021

Ještě jste se nestihli zorientovat na trhu práce? Nevíte kde začít a jak do tohoto rozjetého vlaku naskočit? Nebojte, nejste jediní. V rámci online Veletrhu JobChallenge, který se koná 10. 11. 2021 bude pro všechny návštěvníky 9. 11. k dispozici Poradenský HUB.

Co je Poradenský HUB a proč jej navštívit?

Jedná se o inspirativní a vzdělávací prostor, kde může každý student či absolvent načerpat důležité informace napříč trhem práce prostřednictvím panelových diskuzí, koučovacích zón, konzultací CV a webinářů. Celý veletrh je zdarma, na jednotlivé programy je třeba se z kapacitních důvodů registrovat.

Trh práce se dynamicky proměňuje a společně s ním i požadavky zaměstnavatelů na své zaměstnance. Odborníci z praxe se shodují, že současná doba je ideální pro investování do seberozvoje, svých schopností a kompetencí. Klíčová se v dnešní době jeví flexibilita a adaptace – schopnost se přizpůsobovat rychle se měnícím podmínkám. S tím souvisí praktické sbírání zkušeností, kontaktů a budování sociálního kapitálů a vlastního brandu.

Jedním z prostředků, jak toho dosáhnout může být právě návštěva Poradenského HUBu, díky kterému můžete nově získané zkušenosti uplatnit v rámci hlavního veletržního dne 10. 11. Toho se zúčastní téměř 50 firem z více než 16 různých pracovních odvětví, které do svých týmů hledají nové kolegy z řad studentů a absolventů.

 

Na co se můžete v rámci Poradenského HUBu těšit?

 

Webináře a panelové diskuze

Letos budete mít například možnost navštívit panelovou diskuzi zaměřenou na to, jak fungují výběrová řízení v praxi. Chtěli byste vědět, na které otázky se personalisté pravidelně ptají, jaké dovednosti by kandidáti měli ovládat a jaké jsou nejčastější chyby uchazečů o práci? Na to vám odpoví zástupci 3 různých společností, a ještě vás vybaví tipy, jak u pohovoru zazářit.

Další diskuze bude zaměřená na téma gender pay gap. Toto téma aktuálně rezonuje na trhu práce.  Zajímají vás příčiny nerovnosti platů mezi muži a ženami? Proč se to děje, jestli se tomu dá zabránit, a co pro to můžete udělat právě vy? O tom budou diskutovat naši panelisté a panelistky.

 

 

Koučovací zóny

Mezi panelovými diskuzemi můžete zavítat do koučovací zóny, kde vás naše poradkyně provede technikami, jak identifikovat své silné stránky nebo jak si správně nastavit akční kroky a kariérní cíle. Po skončení oficiální části této sekce budete mít prostor zůstat a networkovat s ostatními účastníky a porovnat nápady, jak postupovat v budoucnu.  

 

Konzultace životopisů

Naši konzultanti a odborníci na CV se shodují, že není třeba s psaním životopisu čekat na ideální pracovní příležitost. Je lepší mít náskok, být připraven a následně životopis přizpůsobit. Šablonám z internetu již dávno odzvonilo, důležitá je osobitost a životopis ušitý na míru. Ačkoliv to tak nemusí na první pohled vypadat, i při psaní životopisu existují doporučení a pravidla, které je dobré znát a následovat. Přihlaste se v rámci Poradenského HUBu na konzultaci životopisů, kde se můžete dozvědět, co do životopisu zařadit, co naopak vynechat a jak vytvořit životopis, který mezi ostatními zaujme.

Zkušenosti získané v rámci jednotlivých sekcí Poradenského HUBu můžete využít následující veletržní den při setkání se zaměstnavateli, a také kdykoliv v budoucnu na vaší další kariérní cestě. Registrujte se a vyberte si ze široké nabídky služeb Poradenského HUBu. Více informací o veletrhu na https://www.jobch.cz/.