Zúčastni se mezinárodní soutěže pro mladé vědce a inovátory - Falling Walls Lab Czech Republic 2021! | EkonTech.cz


Zúčastni se mezinárodní soutěže pro mladé vědce a inovátory - Falling Walls Lab Czech Republic 2021!

Akce / Falling Walls
10. 6. 2021 - 13:38
Datum akce: 
1. 6. 2021 - 7:00 - 16. 7. 2021 - 23:00

Už za několik měsíců, konkrétně 14. září 2021 se uskuteční národní kolo soutěže Falling Walls Lab. Vědec nebo inovátor, který zvítězí si z klání odnese nejen lákavou finanční odměnu, ale především také účast v mezinárodním kole soutěže a utká se tak o možnost učinit se svým projektem mílové kroky vpřed. Uzávěrka přihlášek je už 15. července!

Smyslem tohoto jedinečného projektu, jehož hlavními organizátory jsou Národní technická knihovna, Německá akademická výměnná služba (DAAD) a Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, je navazovat kontakty mezi mladými vědci a profesionály z různých vědeckých oblastí.

„Prostřednictvím „pitch-talku“ – podobně jako na PechaKucha – budou mluvčí anglicky přesvědčovat publikum, ale zejména odbornou porotu, že její nebo jeho nápad, projekt nebo model je ze všech nejlepší. Soutěž je otevřena studentům, mladým vědcům, zaměstnancům nebo podnikatelům. A vůbec nejde o to, zda se bude jednat o téma chemie, ekonomie, filosofie nebo jakékoliv jiné disciplíny. Soutěž je zkrátka otevřená všem, kteří jsou si jisti svým nápadem a dokáží o něm přesvědčit i ostatní.“, přibližuje podstatu soutěže ředitel Národní technické knihovny Martin Svoboda. Vítáni jsou studenti, mladí vědci na doktorském stupni, dokonce i Ph.D. a „postdokové“.

Vítěz celonárodního kola získá peněžní dar ve výši 1.000 EUR a bude Českou republiku zastupovat spolu s dalším 100 účastníků na celosvětovém finále v Berlíně, které se pravidelně organizuje v předvečer výročí pádu Berlínské zdi. To se letos uskuteční 7. - 9. listopadu 2021. Právě na něm totiž soutěžící mohou najít živnou půdu pro podporu svého projektu.

A kdo bude mezi porotci? Například IT-expert Michal Pěchouček, Markéta Přenosilová z agentury CzechInvest, fyzikální chemik Petr Slavíček, designérka Zuzana Bahulová a také vedoucí oddělení pro vědu a ekonomiku Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze Alexander Puk a vítězka mezinárodního klání z roku 2018 Markéta Klíčová.

„V roce 2021 se bude Falling Walls Lab v České republice konat již pošesté! Soutěž přivedla do České republiky pražská kancelář DAAD. První tři ročníky 2015 – 2017 se konaly se v Praze. Další dva pak v letech 2018 - 2019 v Brně. Po roce covidové pauzy přivítáme letos soutěžící opět v Praze a to v ojedinělých prostorách NTK.“ uvádí vedoucí týmu Německé akademické výměnné služby (DAAD) Praha Barbora Boušová.

Přihlášky posílejte do 15. července na:

Národní stránky soutěže: www.falling-walls.cz

Mezinárodní stránky soutěže: www.falling-walls.com

Jazyk soutěže: angličtina

Bližší informace: www.falling-walls.com/lab