Ženevský autosalon představí dva nové modely Škodovky | EkonTech.cz


Ženevský autosalon představí dva nové modely Škodovky

Technik
4. 3. 2018 - 20:42

V březnu se okolím Ženevského jezera opět o něco intenzivněji ponese vůně benzínu a spálené gumy. Na 88. ročníku tradiční akce své novinky představí všechny přední světové automobilky, na programu je také pokus o překonání světového rychlostního rekordu sériově vyráběného auta.

Přípravy nového ročníku vrcholí a výrobci automobilů již teď zveřejnili jména a snímky většiny modelů, které na jedné z největších evropských akcí představí. Již tradičně se trendy ve vývoji vozů ubírají v duchu energetické soběstačnosti a elektromobility, fanoušci však bez ohledu na spotřebu spatří také řadu nejrychlejších silničních vozů světa.

Studie Vision a dva modely

Největší výrobce automobilů v Česku letos vsadil na studii hybridního vozu a dvě významná vylepšení stávajících modelů. „Škoda Vision X naznačuje, jak bude vypadat budoucí městský crossover značky Škoda. Design obsahuje prvky známé z modelů Škoda, včetně krystalických prvků odkazujících na umění českých sklářů,“ popisuje tým mladoboleslavské automobilky novou studii vozu na svém webu. Nová Fabia zase láká na modernější vzhled a úspornější motor, Kodiaq v provedení Laurin & Klement svou výbavou pak cílí na náročnější zákazníky.

Autem 500 km/h

Dosud neznámý model Corbellati Missile během výstavy zaútočí na rychlostní rekord sériově vyráběného vozu. Nová automobilka pod taktovkou šperkařské rodiny se netají ambicemi překonat rychlostní milník v podobě 500 km/h. V Ženěvě však plánuje dosáhnout zatím pouze o osmnáct kilometrů nižší hodnoty. Pohání jej devítilitrový motor s osmi válci dosahující úctyhodného výkonu 1342 kW. Sportovní model plánují na populární akci uvést také Porsche či Lotus.

 

Foto: Interiér Kodiaq v provedení Laurin & Klement, Zdroj: ŠKODA AUTO