5 TOP aplikací, které vám pomohou rozjet byznys. | EkonTech.cz


5 TOP aplikací, které vám pomohou rozjet byznys.

Technik / IT / byznys
23. 11. 2012 - 23:34

Umíte využívat naplno pomůcky a technologie usnadňující váš byznys? To, že je dnešní doba poměrně vyspělá a žijeme v počítačovém světě, se někomu může zdát jako přínos, někomu jako problém. Ale každá situace má přeci svá pro a proti. Je na každém, jak kladné příležitosti využije. Jste-li začínající podnikatelé, tak to určitě nemáte jednoduché. Pojďme si ukázat jednu z cest, která by vás měla právě v podnikání podpořit.

 

Počítačové a mobilní aplikace – všestranní pomocníci

Ukážeme si 5 základních vychytaných aplikací, které vám umožní pohodlněji a svým způsobem na dálku řídit vlastní byznys. Umožní vám lepší komunikaci s klienty a bezpochyby i se zaměstnanci. Díky nim si budete moct lépe plánovat činnost firmy, což by se mělo kladně odrazit ve výsledcích a vašich příjmech. Všechny aplikace a služby zde uvedené jsou samozřejmě zdarma.

1. Dropbox

Zapomeňte na přenášení souborů pomocí flash disků a neustálé přeposílání aktualizovaných souborů kolegovi pomocí e-mailu. Takto by mohl znít slogan Dropboxu, který je 100% platný. Ve své podstatě je Dropbox úložiště na internetu, ke kterému máte přístup prakticky odkudkoliv – z počítače, tabletu, ale dokonce i z mobilního telefonu!

Po jednoduché registraci se vám ihned vytvoří účet a otevře se vám tak úložiště s kapacitou 2GB. Asi si říkáte, že je to málo, ale to ještě není všechno. Dropbox je velmi dobře vymyšlený a hned po vytvoření si můžete stáhnout klienta do počítače. Tento klient vám v počítači vytvoří složku, což je hlavní přednost Dropboxu. Složka je totiž interaktivní a to, co do ní vložíte (dokument, hudbu, obrázek..), se vám nahraje na internet do vašeho úložiště. Pokud by vám nestačila kapacita 2GB, tak za každého přizvaného kamaráda dostanete dalších 500 MB navíc. Největší jednorázové navýšení prostoru můžete dosáhnout pomocí mobilní aplikace, aktivováním fotouploaderu. Máte samozřejmě i možnost připlatit si za navýšení prostoru.

Obrovská výhoda je multiplatformnost celé služby. Dá se totiž využívat pod všemi těmito platformami:

· Počítač: MS Windows, MAC OS, Linux

· Mobilní telefony: Android, iOS, BlackBerry

· Webové rozhraní

Uvedu příklad, jak vás může Dropbox zachránit: večer děláte prezentaci na druhý den do školy, kterou máte uloženou ve složce Dropboxu. Už jste utahaní, tak jdete spát a zapomenete si prezentaci zkopírovat na USB disk. Druhý den ve škole zjistíte, že tu prezentaci u sebe nemáte a musíte ji druhou hodinu prezentovat. Vzpomenete si na Dropbox a díky chytrému telefonu prezentaci jednoduše stáhnete z vašeho úložiště.

 Dropbox není jediný nástroj tohoto druhu, je však nejpoužívanější a nejintuitivnější. Pokud by vám I přesto Dropbox nevyhovoval, můžete zkusit: Google Disk nebo Box.

 

 

2. Google Kalendář

Nejde si představit úspěšného manažera bez jakéhokoliv kalendáře na plánování svých aktivit. Google proto vyvinul Kalendář s obrovskou řadou funkcí, které byste v papírovém kalendáři velmi těžko hledali. Pokud jste se v minulosti registrovali do nějaké služby tohoto internetového giganta, máte tak automaticky přístup i k této službě. Nebudu popisovat, co jak funguje, jelikož to si musí každý osahat sám, ale určitě zmíním hlavní funkce nabízené Google Kalendářem.

Sdílení kalendáře s kýmkoliv – Tuto funkci ocení všichni, kteří plánují nějaké události, závislé na čase svých kolegů, zaměstnanců nebo kamarádů. Pokud totiž vidíte do kalendáře lidí, se kterými událost chystáte, můžete termín přizpůsobit také podle jejich volného času, čímž se vyhnete riziku, že někdo nebude moct dorazit.

Offline přístup – Kalendář je sice online službou, má ale možnost využívání i v offline režimu, čímž jej můžete využívat bez připojení k internetu. Nesmím zapomenout na možnost využívání kalendáře na mobilních zařízeních.

Google Laboratoř – Takto nazývá Google místo, kde si můžete (nejenom) do Google Kalendáře přidat různé doplňky, čímž se stane osobitějším.

Jako alternativy sem určitě patří iKAL a Windows Live Kalendář

 

 

3. LinkedIN

 

Sféru sociálních sítí nemusím představovat. Nechci ani popisovat ovládání služby LinkedIN, to si musí každý osahat sám. Spíše bych vás chtěl navést k zásadnímu faktu, který je v dnešní době prakticky neodmyslitelnou součástí začínajících i stálých firem. Propagace na sociálních sítích. Pokud chcete být konzervativní nebo jen z principu nemáte rádi sociální sítě, je to škoda. Myslím si, že právě díky nim, se dá firma postrčit hodně dopředu, jelikož se zde pohybuje obrovské množství lidí. K samotnému LinkedINu – jedná se o sociální síť určená pro lidi, kteří ve světě podnikání alespoň něco znamenají. Pomůže vám s propagací, jelikož na svůj profil můžete umístit plno informací důležitých pro klienty (zákazníky) a hlavně se zde setkáte s dalšími ambiciózními lidmi.

LinkedIN není samozřejmě jediná sociální síť, umožňující sebepropagaci. Nesmíme zapomenout na giganta Facebook, novou a rychle se rozrůstající síť Google+ a samozřejmě také známý Twitter.

 

4. Webnode.cz

Po zadání www.webnode.cz do prohlížeče se vám objeví jednoduchá stránka s textem „Vytvořte si webové stránky zdarma“. Jedná se o unikátní službu, pomocí které si přímo v prohlížeči vytvoříte rychle a zdarma svou vlastní webovou prezentaci. Disponuje velkou řadou funkcí, pomocí kterých zvládne vytvořit web kdokoliv. I přesto, že s tvorbou webových stránek nemá žádné zkušenosti. Funguje to tedy následovně:

· vytvoříte si účet

· po přihlášení vytvoříte nový projekt – nové webové stránky

· zvolíte si název subdomény (xxx.webnode.cz)

· začnete stránky editovat přímo v prohlížeči

Při zakládání nových stránek máte na výběr z mnoha bezplatných šablon, do kterých vkládáte svůj vlastní obsah.

 

5. Springpad nebo Evernote

Schválně zde uvádím dva názvy dvou podobných aplikací. Účel obou aplikací je rychlé zaznamenávání poznámek, úkolů, fotek a dalších věcí, které nám přijdou zajímavé. Obě služby jsou funkčně totožné, liší se pouze v uživatelském prostředí. Rozdíl je následující: Springpad se spouští jako webová stránka v internetovém prohlížeči, zatímco Evernote si do počítače instalujete jako program. Evernote má zároveň i internetové prostředí, ale to není tak kvalitní jako samotný program. Nicméně podporu na chytrých telefonech mají obě. Je jen na vás, která aplikace vám bude vyhovovat více.

S jejich pomocí můžete zaznamenávat:

· Poznámky z jednání

· Úkoly, které musíte splnit

· Rychlé nápady, které byste jinak zapomněli

· Zajímavá místa (restaurace, památky,…)

· Fotky s důležitým obsahem

· Zajímavé písničky nebo melodie (záznam zvuku)

· Odkazy na stránky

 

Mohl bych pokračovat dále – je opravdu mnoho možností, jak programy využít. Internetové adresy jsou: https://evernote.com/ a http://springpad.com/