COOL brigáda – práce v Temelíně | EkonTech.cz


COOL brigáda – práce v Temelíně

Technik / kariéra / technika
16. 2. 2013 - 11:50

Také byste si chtěli vyzkoušet, jaké to je pracovat v jaderné elektrárně? Tuto příležitost nabídla talentovaným studentům společnost ČEZ ve své výjimečné soutěži COOL brigáda. Cool, nemyslíte?

Temelín

Díky aplikaci, umístěné na facebookové stránce Práce v ČEZ, se studenti mohli stát virtuálními brigádníky v jaderné nebo uhelné elektrárně, experty v distribuci či obnovitelných zdrojích. Vítězkou se stala studentka Iveta Matějů, budoucí jaderná inženýrka, která dostala příležitost si vyzkoušet na dva týdny práci v jednom z útvarů Jaderné elektrárny Temelín. Podobná výhra čeká na další tři studenty, kteří v soutěži nasbírají nejvíce bodů.

Studentka Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT Praha nastoupila do útvaru Licencování - Výstavba jaderných elektráren na Jaderné elektrárně Temelín. Iveta se seznamuje s činnostmi a pracovní náplní útvaru a jako budoucí jaderná energetička studuje dokumenty k projektu výstavby nového jaderného zdroje v lokalitě Temelín. „Brigádou jsem si rozšířila přehled o činnostech souvisejících s výstavbou nových bloků, předpokládám, že tyto informace bych mohla využít i ve škole,“ říká Iveta Matějů.

Studentka dostala jedinečnou možnost poznat jako jediný člověk z běžné veřejnosti, jaký je každodenní provoz v Jaderné elektrárně Temelín. „Iveta se nás na cokoliv může zeptat a my jsme připraveni na její otázky odpovědět. Podrobně se věnujeme tématům, která jí zajímají ve větším detailu, například v souvislosti s jejím studiem a zpracováním diplomové práce. Ivetu čeká i návštěva jaderné elektrárny Temelín, kde si kromě stávajících bloků prohlédne i místo pro výstavbu plánovaných nových bloků,“ přibližuje Jan Hora z útvaru licencování, Výstavba jaderných elektráren, ČEZ, a.s., Jaderná elektrárna Temelín. Studentka si díky této zkušenosti významně zvýšila svoji šanci stát se v budoucnosti jedním ze zaměstnanců jaderné elektrárny. Další informace z brigády si můžete přečíst v rozhovoru se studentkou na www.temelinky.cz.

Pokud jste si aplikaci nestihli vyzkoušet „na ostro“, je pro vás připravena její nesoutěžní verze. Ta je přístupná na adrese: http://apps.facebook.com/cez-brigada/

Podle mého poměrně cool záležitost..