Dva nejvýznamnější výrobci automobilových světlometů budou společně vyučovat studenty | EkonTech.cz


Dva nejvýznamnější výrobci automobilových světlometů budou společně vyučovat studenty

Z vejšky
30. 1. 2014 - 10:07

Tradiční konkurenti spojují své síly ve prospěch mladé generace. Tak by se dala popsat spolupráce firem Automotive Lighting a Hella Autotechnik. Od února 2014 budou tito dva nejvýznamnější producenti automobilových světlometů v ČR společnými silami vyučovat volitelný předmět na brněnské VUT. Studentům čtvrtých ročníků tak za podpory univerzity zprostředkují spojení mezi akademickými znalostmi a praxí.

Zázemí zcela první spolupráci tohoto typu poskytne začátkem letního semestru 2014 Fakulta Strojního inženýrství VUT. „Spojení akademické a profesní sféry je pro nás velkou motivací jednat s konkurencí o tom, co bychom studentům mohli nabídnout,“ říká Marcela Brožová, vedoucí personálního oddělení Automotive Lighting.

Předmět s názvem Konstrukce automobilového osvětlení seznámí zájemce s principy konstrukce světlometů. Výuku povedou odborníci z oddělení vývoje a kvality z obou firem.

Tímto způsobem se firmy chtějí podílet na rozvoji potenciálu mladých talentů a zprostředkovat jim spojení s budoucími zaměstnavateli. Jak se vyjádřila HR manažerka Helly, „V průběhu semestru budou studenti ve stálém kontaktu s našimi specialisty a budou mít možnost s nimi vést diskuzi nejen o tématech souvisejících s výukou, ale i o těch, které se týkají možností profesního uplatnění, požadavků na znalosti a dovednosti i o aktuální nabídce volných pracovních míst. V delším časovém horizontu tak díky vstřícnosti VUT podpoříme ekonomickou stabilitu v regionech, kde sídlíme.“

 

Autor: Petra Kellerová