Global Management Challenge – soutěž, která vám změní život | EkonTech.cz


Global Management Challenge – soutěž, která vám změní život

Z vejšky / soutěž
23. 10. 2014 - 12:40

Nastartujte svoji kariéru ještě během studia! Přihlaste se do prestižní mezinárodní soutěže Global Management Challenge (GMC), kterou pozorně sledují i HR manažeři předních českých i nadnárodních podniků. Zaregistrovat se můžete do 30. 10. na webových stránkách VŠFS, která soutěž v Česku a na Slovensku organizuje.

Foto: Global Management Challenge

Global Management Challenge je největší světovou soutěží v oblasti simulace řízení firem. Každý soutěžící tým dostane na starost modelovou obchodní společnost, se kterou operuje na virtuálních trzích EU, NAFTA a na internetu s cílem dosáhnout co nejvyššího zhodnocení investice a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určí vítěznou společnost na trhu, a tím i vítězný tým soutěže.

„Na národní úrovni se týmy, které mají vždy minimálně 3 a maximálně 5 členů, mezi sebou utkají ve třech kolech. Vítězové národních kol pak postoupí do mezinárodního finále, které tentokrát proběhne 17. 3. 2015 zde, v Praze,“ říká Petr Budinský, prorektor pro vzdělávání a vnější vztahy Vysoké školy finanční a správní, která je garantem soutěže pro Česko a Slovensko. „GMC je primárně určena studentům vysokých škol, ovšem přihlásit se mnou i mladí manažeři a manažerky, kteří již pracují,“ dodává prorektor Budinský.

A co konkrétně vám účast v soutěži přinese? Důvěrně se seznámíte s tím, co obnáší řízení firmy ve vysoce proměnlivém a konkurenčním prostředí světových trhů. Získáte také zajímavé kontakty, protože jako účastník soutěže budete mít možnost radit se o svých rozhodnutích s top manažery velkých firem - letos jsou partnery soutěže J&T banka a Škoda Auto. Dále budete mít přístup na neveřejné přednášky předních osobností české ekonomie a byznysu, a pokud zvítězíte v českém národním kole, vyhrajete jedinečnou možnost zdarma absolvovat MBA studium na Vysoké škole finanční a správní.

Přihlásit se lze až do 30. 10. na webové stránce VŠFS www.vsfs.cz/gmccz/ v sekci REGISTRACE. Najdete tu také harmonogramu soutěže, stejně jako detailní popis pravidel soutěže a mnoho dalších zajímavých informací souvisejících s GMC.