Mít odvahu přemýšlet jinak | EkonTech.cz


Mít odvahu přemýšlet jinak

Rozhovory / čez
26. 10. 2020 - 11:00

O tom, že digitalizace a inovace nejsou jen o technologiích, ale i o kreativním myšlení a týmové práci se rozpovídal Martin Křivánek, který působí ve Skupině ČEZ na pozici projektového manažera v oddělení DigiHub. Přiblížil nám také, proč by se studenti měli vrhnout do praxe už během svého studia.

Čemu se v rámci skupiny ČEZ věnuje oddělení DigiHub?

Naše oddělení je inovativním startupovým prostředím v jedné z největších firem v České republice. Srdce DigiHubu pak představují lidé, kteří se každý den věnují inovacím a projektům, které tyto inovace dodávají. 

IT je velkou součástí všech našich činností, a i proto formálně spadáme pod ICTS. Mezi hlavní oblasti, kterými se v DigiHubu zabýváme, patří již zmiňované inovace, IoT, strojové učení a celá oblast digitalizace. Všechny tyto sféry spolu velice úzce souvisí, a proto je i naše oddělení postavené na spolupráci. 

Od určitého nápadu/invence se přes získání a zpracování dat dostáváme k predikcím a modelacím, které následně prezentujeme zákazníkovi.

Jaká je vaše úloha coby projektového manažera? 

Primárně se podílím na oblasti IoT a typickou definicí “projekťáka”, lze říct, že zodpovídám za dodávky projektů v daném rozsahu, času a penězích. Co konkrétního si pod tím představit? Mou hlavní rolí v týmu je koordinace expertů, tedy vývojářů, konzultantů, analytiků a s tím spojené projektové řízení (práce s rozpočty, harmonogramy, riziky atd.). Vedle komunikace v rámci interního týmu pak přicházím do kontaktu i s externími dodavateli. Druhá polovina mých úkolů se točí více kolem kreativních aktivit – propojit všechny tyto talenty dohromady a pomocí různých technik naučených ve škole nebo získaných díky předchozím zkušenostem, z nich dostat maximum jejich potenciálu pro řešení daného problému. Workshopy, brainstormingy, pojmenovávání relevantních technologických témat, která se k danému problému a jeho řešení vztahují – to jsou další techniky, které jsou běžnou náplní mého pracovního dne.

„Inovace je pro mě změna, která přidává hodnotu skutečným lidem.”

Co vás na vaší práci baví?

Jednoznačně to, že každý den přináší nové výzvy a témata k řešení a hlavně to, že náš tým pomáhá zákazníkovi vyřešit určitý problém třeba i takovým způsobem, který by jeho samotného možná ani nenapadl. Každému zákazníkovi tedy sestavujeme inovativní řešení na míru a pomáháme mu tím získat přidanou hodnotu. Tou může být například predikce spotřeby, nebo ideálních dopravních podmínek energie od výroby až k zákazníkovi.

Jak vypadá ideální kandidát do týmu DigiHubu?

Do našeho týmu perfektně zapadne technologický vizionář, klasický “ajťák”, IT nebo business analytik, vývojář, architekt, tester, projekťák...Všechny tyto role najdou v digitalizaci, IoT, AI uplatnění. U nás jsou ale oproti jiným sektorům ozvláštněny zajímavým prostředím energetiky, které v širším kontextu inovací koresponduje s průmyslem 4.0. Řešíme tedy projekty v rámci výroby a distribuce energie, fotovoltaiku, elektromobilitu nebo třeba platformy pro obchodování s energií... 

Pokud někdo studuje IT, baví ho Java, Céčko, databáze a další podobné oblasti, rádi ho přivítáme v našem týmu. 

Důležité je určitě i zmínit, že naším hlavním cílem je, aby zákazník dostal kvalitní produkt. DigiHub není místem, kde bychom pracovali jen na interních projektech. Za vším se dá najít koncový zákazník a my víme, že naše práce přinesla užitek někomu, kdo si třeba právě teď doma rozsvítil.

„Naším hlavním cílem je, aby zákazník dostal kvalitní produkt.”

Je tedy vaším zákazníkem konečný spotřebitel?

Je i není. ICTS je dvorním dodavatelem IT řešení pro celou skupinu ČEZ a její entity, které pak reprezentují koncového zákazníka. Pokud jste například podnikatelem nebo starostou, tak vás nejspíš bude zajímat, jakou máte spotřebu v budovách, které vlastníte, a jak může vypadat predikce spotřeby v čase. Takové řešení Vám může přinést již zmíněný užitek a vy tak dokážete se vším pracovat, nastavit procesy v předstihu namísto toho, abyste jen čekal na fakturu ve schránce. Díky tomu, že začínáme od MVP (minimum viable product), na který se postupně díky těsné spolupráci se zákazníkem nabalují další prvky, vznikne řešení, které je maximálně funkční a ke kterému jsme došli příjemnou cestou, na níž se podíleli všichni. Nejde tedy jen o striktní splnění zadaného úkolu, ale o proces, během kterého vznikne spousta dalších inovativních nápadů a myšlenek.

Jak jste se vlastně dostal k projektovému řízení?

Už odmala mě zajímaly technologie a inovace obecně. Kdysi dávno vedly moje první krůčky od kódováním webů až k bakalářskému a magisterskému studiu dalších zajímavých témat. Vystudovat fakultu elektrotechniky zpětně hodnotím jako naprosto geniální rozhodnutí, protože jsem díky tomu získal potřebný technický IT základ, na který jsem navázal magisterským studiem projektového řízení taktéž na ČVUT. Přijde mi to jako perfektní kombinace – mít kvalitní technický základ a k němu následně přidat širší business kontext.

Už v průběhu studia jsem se pohyboval v neziskových organizacích, startupech i korporacích, kde jsem si i vyzkoušel různé role a díky tomu teď dokážu ještě víc ocenit práci všech členů v týmu, protože vím, co jejich práce obnáší. A kdy jindy zkusit získat první pracovní zkušenosti třeba právě formou stáže, když ne na škole? 

Je pro studenty a čerstvé absolventy možné získat takovou zkušenost v ČEZu, třeba právě v DigiHubu?

Rozhodně ano. V současné chvíli rozšiřujeme v DigiHubu naše řady a chceme dát i mladým možnost poznat ČEZ i z trochu jiného úhlu, než jak ho vnímá většina lidí. I proto například klademe velký důraz na to vysvětlit kandidátům během přijímacího řízení, co a jak se u nás dělá, aby bylo zřejmé, že fungujeme na agilních principech a že nám jde hlavně o změnu, která má pro zákazníka hodnotu.

I díky tomu určitě není problém zvládnout práci během studia – zkouškové i státnice si s agilním přístupem rozumí :). 

Navíc teoretické znalosti ze školy najednou dostanou konkrétní obrysy a podobu z praxe. Studenti by se obecně neměli bát zeptat se na praxi, pokud třeba sami nenajdou vypsanou volnou pozici, která by jim seděla ve firmě, která se jim líbí, stojí za to se zeptat, zda by se přeci jen určitá forma spolupráce nenašla. Zajímavou cestou může být třeba i zpracování závěrečné bakalářské nebo magisterské práce ve spolupráci s konkrétní firmou, u nás v ČEZu se tak děje a kolegové si takovou spolupráci s vysokoškolským prostředím velmi chválí.

„Kdy jindy s určitou myšlenkou přijít, když ne teď?”

Co pro vás znamená termín inovace?

Inovace je pro mě změna, která přidává hodnotu skutečným lidem. A to platí jak pro technické, tak i pro netechnické inovace. Ohromně mě baví třeba právě i inovace organizačních struktur, fungování týmů a celých firem. V kontextu inovací vždy platí, že by změna měla přinést zlepšení.

Co je pro vás osobně největší výzvou v oblasti inovací?

Mít schopnost lidem vysvětlit proč se bude určitá aktivita dít a zároveň je nadchnout natolik, aby do toho dali maximum. Dodat jim odvahu přemýšlet jinak a pomoci jim odemknout jejich vlastní potenciál a zároveň je naladit na stejnou vlnu. Zkrátka vytvořit to správné podhoubí, ve kterém vznikají ty nejlepší inovace. Každý má totiž obrovskou spoustu nápadů co zlepšit ve svém okolí, ale málokdo tuto myšlenku rozvine. A to je velká škoda, protože kdy jindy s určitou myšlenkou přijít, když ne teď?

 

Ing. MARTIN KŘIVÁNEK
Vystudoval bakalářský program na FEL ČVUT, magisterský titul získal v oblasti projektového řízení taktéž na ČVUT. Pracovní zkušenosti získával už během studia. Pracoval v IT sektoru, bankovnictví a nyní v energetice. Věnuje se projektovému managementu, inovacím a agilitě.