Přednáška "AI & NATURE" profesora Jonathana Ledgarda v Centru umělé inteligence Fakulty elektrotechnické ČVUT | EkonTech.cz


Přednáška "AI & NATURE" profesora Jonathana Ledgarda v Centru umělé inteligence Fakulty elektrotechnické ČVUT

Technik / umělá inteligence
7. 5. 2019 - 16:47

Rádi bychom vás pozvali na přednášku pro širokou veřejnost "AI & NATURE" profesora Jonathana Ledgarda. Umělá inteligence i příroda jsou žhavá témata dnešní doby, a tak doufáme, že se veřejnost tentokrát opravdu zapojí. AI & NATURE je součástí sérii diskuzních večerů AI SPRING a doprovodnou akcí Týdne inovací. Spolu se zajímavými hosty se podíváme do pět let vzdálené budoucnosti, ve které umělá inteligence zásadně ovlivní naše chápání pravdy, světa ekonomiky a přírodních forem.

Přednáška se uskuteční 20. května 2019 v 19.00 hodinCentru umělé inteligence Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze (Karlovo náměstí 13, Praha 2). Proběhne v rámci cyklu AI SPRING a jako partnerská akce Týdne inovací.

Je umělá inteligence (AI) novou formou evoluce? Jaký bude její vztah k jiným než lidským formám života? Pomůže ochránit živou planetu? A jaká může být role AI v ekologii? Na tyto a další otázky nastíní odpověď profesor Jonathan Ledgard ve své přednášce, kterou symbolicky zakončí své dosavadní působení na ČVUT v Praze. Téma zde představí v exkluzivní světové premiéře, a následně bude publikováno v prestižních akademických médiích a online. Budeme rádi, pokud přijmete naše přátelské pozvání a jedinečnou příležitost seznámit se s tímto revolučním tématem.

Hostující profesor Centra umělé inteligence Jonathan Ledgard je přední futurista a spoluautor konceptů, jako např. oceňovaný projekt Droneport, který vyvinul se Sirem Normanem Fosterem. Přednáší na světových konferencích a univerzitách a působil dvacet let jako zahraniční korespondent pro The Economist.

Více informací najdete na http://bit.ly/AIspring.