Studenti své preference nemění, chtějí pracovat u špiček ve svých oborech | EkonTech.cz


Studenti své preference nemění, chtějí pracovat u špiček ve svých oborech

Z vejšky / top zaměstnavatelé
25. 2. 2014 - 19:36

Česká studentská unie (ČeSU), největší studentská síť v České republice, zveřejnila závěry z průzkumu ČeSU TOP zaměstnavatelé 2013/2014, který se uskutečnil mezi 8 811 studenty vysokých škol. Průzkum firmám ukazuje, kdo je pro vysokoškoláky jedničkou na trhu práce v jednotlivých odvětvích.

Jen velké technické firmy potvrdily své pozice z předchozího ročníku průzkumu. Pro všechny studenty bez ohledu na obor studia a studijní výsledky je „Jasnou volbou“ společnost ČEZ. Naopak technici s nejlepšími studijními výsledky chtějí do Škody Auto. Nejlepším zaměstnavatelem právníků s nejlepšími studijními výsledky je advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák, nejlepší ekonomové chtějí do společnosti BCG (The Boston Consulting Group).

„O prosperující firmy je mezi budoucími absolventy velký zájem. Již nyní si uvědomují přetlak na trhu práce a budou vyhledávat zaměstnání u těch společností, které působí v růstových oborech,“ řekl k průzkumu Martin Vokálek, mluvčí České studentské unie.

Tabulka: výsledky hlasování studentů s nejlepšími studijními výsledky dle studijního zaměření

„Boj o talentované zaměstnance na trhu práce i v době krize trvá. Průzkum dává signál talentům, kde se mají ucházet o pracovní místo a kterou volit pracovní nabídku,“ dodává Martin Vokálek.

Tabulka: výsledky hlasování všech 8 811 studentů v jednotlivých průmyslových odvětvích

Cenu ve speciální kategorii „Jasná volba“ vyhrála společnost ČEZ, která získala absolutně nejvíce hlasů od vysokoškoláků bez ohledu na obor studia a studijní výsledky. Umístila se tak spolu s firmou ŠKODA AUTO a advokátní kanceláři Brož & Sokol & Novák mezi společnostmi, které získaly po dvou cenách v různých kategoriích.