Týden vědy a techniky AV ČR zveřejnil program! | EkonTech.cz


Týden vědy a techniky AV ČR zveřejnil program!

Technik / týden vědy a techniky
15. 10. 2019 - 14:15

Již 19. ročník festivalu Týden vědy a techniky AV ČR, který pořádá Akademie věd České republiky, se po celé republice uskuteční od 11. do 17. listopadu. Návštěvníkům opět nabídne bohatý program – přednášky, prohlídky laboratoří pracovišť Akademie věd ČR, filmová promítání, výstavy, science show a mnoho dalšího. Na všechny festivalové akce je vstup tradičně zdarma, většinu z nich je však třeba si rezervovat. V předvečer 30. výročí sametové revoluce se bude na budovu Akademie věd ČR v Praze na Národní promítat unikátní videomapping. Kompletní program pro celou republiku a registrace na jednotlivé akce najdete od pátku 11. října na stránce www.tydenvedy.cz.

Letošním mottem festivalu je „Věda, svoboda, odpovědnost“, které ve všední dny zastoupí přednášky, workshopy nebo filmová promítání na téma globálních hrozeb, jako jsou klimatické změny, přírodní katastrofy, plýtvání potravinami, společenské hrozby a další. O víkendu se program připojí k oslavám 30. výročí sametové revoluce. Během celého týdne budou v budově na Národní v Praze také k vidění dvě výstavy mapující významné milníky naší historie. Po velkém úspěchu z minulých let čeká na návštěvníky opět úniková hra speciálně připravená pro festival Týden vědy a techniky AV ČR. Letos se pro velký zájem uskuteční nejen v hlavní budově Akademie věd ČR na Národní v Praze, ale i v Ústavu chemických procesů AV ČR a Geologickém ústavu AV ČR.

Festival pro děti, studenty i širokou veřejnost

Rozmanité aktivity zaujmou děti, studenty, vědecké nadšence, zkrátka širokou veřejnost. Během programu na Národní budou promítnuty snímky z cyklu Tiché hrozby, na které navážou besedy s odborníky z AV ČR. Jedním z filmů bude také studentský dokument „Mezi odpady“, který pojednává o globálním problému nekontrolovatelné produkce odpadů. Ve všední dny večer se uskuteční moderované panelové diskuse s předními českými odborníky.

Program po celé ČR

Akce během Týdne vědy a techniky AV ČR se nekonají jen v Praze. Téměř v každém krajském městě se mohou návštěvníci zúčastnit workshopů, poslechnout si přednášky nebo navštívit laboratoře jednotlivých ústavů Akademie věd ČR.

Kompletní bohatý program a podrobné informace najdete na webu www.tydenvedy.cz. Vstup na všechny akce je zdarma, na většinu z nich si ale z kapacitních důvodů musíte rezervovat místo.