Pozice lídra je vždy velkým závazkem | EkonTech.cz


Pozice lídra je vždy velkým závazkem

Rozhovory / Generali česká pojišťovna / top zaměstnavatelé
2. 8. 2021 - 7:00

Videoprohlídky škod, elektronický podpis nebo virtuální platforma pro mezinárodní konference je důkazem toho, že digitalizace je důležitým tématem i v sektoru pojišťoven. O tom, že pojišťovnictví nezůstává v přesunu do online prostředí pozadu, nás přesvědčil Roman Juráš.

Pocit zodpovědnosti a hledání řešení pro budoucnost jsou jedny z hlavních charakteristik osobnosti Romana Juráše, který stojí v čele Generali České pojišťovny. Díky pětadvacetiletému působení v pojišťovnictví totiž ví, že schopnost dívat se dopředu a hledat inovace je cestou k úspěchu.

Jakým směrem se aktuálně ubírá pojišťovnictví? 

Aktuálními trendy v oblasti pojišťovnictví je především digitalizace a automatizace. Velmi rychle se rozvíjí zejména technologie, které na jedné straně zrychlují a zefektivňují naše vnitřní procesy a na druhé straně výrazně zjednoduší jakoukoliv interakci klienta s pojišťovnou. U nás jsme v poslední době uvedli do života řadu takových inovací. Mohu jmenovat třeba videoprohlídky škod, elektronický podpis či chatbot, který na našich webových stránkách komunikuje s klienty. 

Proč by měli absolventi zamířit právě do tohoto oboru? 

Pojišťovnictví je velmi dynamický a mnohovrstevný obor. Najdou zde uplatnění lidé z celé řady oborů a profesí – potřebujeme nejen pojistné matematiky a ekonomy, ale také IT odborníky, marketéry, personalisty, experty na digitální komunikaci a mnoho dalších. Ti všichni mají v pojišťovnictví prostor pro uplatnění i pro růst.  

„Je to práce, při které cítíte respekt k lidským osudům a která vás donutí hledět dál, než jste si kdy mysleli."

Co je pro čerstvé absolventy hlavní přidanou hodnotou velké společnosti s dlouhou tradicí, kterou Generali Česká pojišťovna bezesporu je, v porovnání s menšími firmami, které teprve vstupují na český trh? 

Pozice lídra je vždy velkým závazkem. Zavazuje k tomu chovat se odpovědně a příkladně. Chceme tak jako první přicházet s inovacemi, udávat trendy, chceme posouvat kupředu nejen náš byznys, ale i celý trh. Máme stabilní zázemí, obrovské zkušenosti a znalosti nejen českého, ale i mezinárodního prostředí, máme špičkové experty, od kterých se můžete učit a čerpat inspiraci. 

Jaké novinky chystáte pro letošní rok? 

Jako zajímavost a čerstvou novinku mohu zmínit, že jsme pro naši skupinu v ČR i v celém regionu CEE vyvinuli speciální virtuální platformu, na které pořádáme české i mezinárodní konference. V digitalizaci a inovacích budeme určitě pokračovat i nadále. Stále tak hledáme odborníky, kteří s námi na dalším rozvoji této oblasti budou pracovat. Nabízíme tak možnosti nejen pro zkušené profesionály, ale i pro nadšené absolventy. 

Co přivedlo do Generali České pojišťovny Vás? 

V pojišťovnictví se pohybuji už 25 let a dá se říct, že velká část mého profesního života je spojena se skupinou Generali. A právě této skupiny je Generali Česká pojišťovna součástí. Prošel jsem si tu celou řadu pozic až na tu aktuální. Vždy jsem se setkal se skvělými lidmi, s kolegy s neuvěřitelnými znalostmi a zkušenostmi, kteří mi dávali velkou motivaci pracovat na sobě a rozvíjet se. Toho si na Generali České pojišťovně i celé naší skupině velmi cením.

Co pro Vás znamená práce v Generali České pojišťovně? 

Především velmi inspirativní prostředí plné skvělých kolegů. Jejich profesionalita, energie a nadšení mě motivují a přináší mi radost z každodenní práce. Řídit největší českou pojišťovnu pro mne ale také znamená zodpovědnost a schopnost neustále se dívat dopředu, hledat inovace a řešení pro budoucnost. Je to práce, při které cítíte respekt k lidským osudům a která vás donutí hledět dál, než jste si kdy mysleli. Určitě je to výzva hlavně v dnešní době, kdy se mění najednou a rychle prakticky celý svět.   

Ing. ROMAN JURÁŠ
Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě a v oblasti pojišťovnictví působí 25 let. Vedl pojišťovnu Generali na Slovensku, zastával pozici šéfa bankopojištění v Generali Versicherung ve Vídni a v roce 2019 se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva Generali České pojišťovny.