E.ON i tváří v tvář změnám nabízí unikátní vzdělávací program | EkonTech.cz


E.ON i tváří v tvář změnám nabízí unikátní vzdělávací program

Kariéra / veletrhABSOLVENTI.cz / E.On
12. 1. 2021 - 7:00

Společnost E.ON je soukromý dodavatel elektřiny a plynu, jehož cílem je být lídrem v oblasti energetických řešení nejen v České republice. Za firmu na konferenci veletrhABSOLVENTI.cz vystoupili Zuzana Pánková, Vedoucí Employer Branding a Recruitment, a Vladimír Vácha, Head of Administrative and central network activities a mluvčí společnosti.

Společnost E.ON je v současnosti nejvíce skloňována se slovem rebranding. Přesně tento proces se odehrál od 1. ledna 2021. Společnost změní název, dále bude vystupovat pod názvem EG.D. A změna zasáhla také logo a webové stránky. Pro zákazníky však tyto změny neznamenají prakticky nic, veškeré služby zůstávají beze změny. O tomto složitém procesu na konferenci promluvil Vladimír Vácha, Head of Administrative and central network activities a mluvčí společnosti a navázal tak na rozhovor s Davidem Šafářem, který jsme Vám přinesli v závěru roku 2020.

Jistě vás napadne, proč právě nyní, v době koronavirové krize, kdy všechny firmy utahují opasky a snaží se hlavně přežít, se firma E.ON pouští do tak složitých a jistě náročných změn. Nenechte se mýlit. Tento proces je natolik složitý, že jej firma uskutečňuje již zhruba 2 roky. Koronavirová krize proto téměř nestihla do procesu rebrandingu zasáhnout. Pro společnost je to ale stále velmi náročný postup, při kterém však zvládá myslet na vzdělávání a nábor nové generace zaměstnanců společnosti. 

Nabízí totiž propracovaný systém zaškolování a vzdělávání nováčků. V jejich nabídce je například Letní energetická akademie, což je nejkratší varianta vzdělávání a je to vlastně jen náhled do problematiky energetiky. Program trvá týden a probíhá formou workshopů. Časově náročnější je program Letní technické brigády, který nabízí i trochu odlišná témata. E.On však spolupracuje se studenty i na závěrečných diplomových pracích, a jak zmínila Zuzana Pánková: "Témata těchto prací jsou převážně technického rázu, ale akturálně spolupracujeme i se studentkou, která zpracovává téma age managementu."Pro nadané studenty je k dispozici Stipendijní program. Dále jsou v nabídce placené Trainee programy, které jsou zpravidla na 2 roky, nebo Junior technik programy, které jsou na rok a mají o něco méně rotací po pracovištích, než-li Trainee programy. Samozřejmě E.ON nabízí řadu volných pozic, a to jak pro absolventy, tak zkušené seniornější pozice. 

A jak vidí ideální přípravu na pohovor v E.ONu? "Domácí příprava a vědět kam se člověk hlásí je důležité. A třeba taková "banalita", jako vědět na jakou pozici se člověk hlásí, dnes není úplně samozřejmé, jak by si člověk v dnešní době myslel. Určitě je ale třeba zamyslet se i nad tím, jeké jsou méslabé a silné stránky a do jaké míry to koresponduje s pozicí, nak terou se hlásím. A jestli bude úspěšné zvládnutí přijímacího řízení tzv. win-win situace."

Všechny informace o HR procesech a postupech v E.ONu můžete najít v záznamu konference veletrhABSOLVENTI.cz.