Na Twitteru se nyní můžete rozepsat o trochu více | EkonTech.cz


Na Twitteru se nyní můžete rozepsat o trochu více

Freetime / twitter / sociální sítě
25. 9. 2016 - 17:41

Twitter je známý tím, že svým uživatelům poskytuje pro jejich příspěvky pouze 140 znaků. Limit sice zůstává, ale uživatelé přesto dostanou větší prostor.

Twitter nově povolí delší příspěvky. U samotných tweetů limit 140 znaků zůstane. Změny se ale dotknou mediálního obsahu, který je na sociální síti šířen. Tento obsah se donedávna do tweetů započítával. Takže pokud budete sdílet fotografie, videa, gify nebo citovat cizí tweet, nebude se vám do vašeho příspěvku započítávat a tím vaše sdělení zkracovat.

O změnách na jedné z nejznámějších sociálních sítí se mluvilo již na začátku roku. Twitter se současnými změnami pokusí získat nové uživatele. V poslední době společnost nedokáže držet krok s konkurenčním Facebookem a dalšími společnostmi, které sociální sítě provozují. Dnes zaostává i za Snapchatem, který je atraktivní zejména pro mladší uživatele.

Hlavním problémem Twitteru je jeho složitost. Na rozdíl od dalších sociálních sítí je pro nové uživatele obtížnější si na jeho funkce zvyknout. Jestli nové změny Twitteru pomohou tento problém vyřešit, uvidíme v následujících měsících.