Pět tipů kde si párty užít a přežít | EkonTech.cz


Pět tipů kde si párty užít a přežít

Freetime / párty
12. 11. 2012 - 9:06

Protože víme, že technici a ekonomové se kromě studia také umí bavit, máme pro vás několik typů. Chcete uspořádat párty, ale bojíte se, co by tomu řekli rodiče a sousedé? Potřebujete oslavit úspěšně složenou zkoušku, kamarádovy narozeniny nebo první (a jakýkoliv další) školní den? Důvod pro oslavu je poměrně snadné najít, ovšem realizace bývá často náročnější. Ať už se jedná o vhodné občerstvení, ideální a nejlépe protihlukovou lokalitu nebo třeba výběr těch správných kamarádů. Dramatických scénářů vás napadá tolik, že akci zrušíte ještě dřív, než začnete plánovat. Každá párty ale přeci nemusí za každou cenu skončit katastrofou! Stačí jen dodržovat několik základních zásad a o pohodovou zábavu bez trvalých následků máte postaráno.

Nejlepší párty jsou na koleji

Studenti, kteří bydlí na koleji, mají kolikrát mnohem větší příležitost dostat se přímo do centra dění. Kolejové party sice nebývají pro bujaré oslavy tím úplně nejvhodnějším místem, za to jsou často nejoblíbenější. Jen je třeba dát si pozor na dvě věci – na hluk a na všudypřítomného vrátného, který se objeví vždy v té nejméně vhodné situaci. Obojí však má své řešení. Nepříjemný hluk, linoucí se z vašeho pokoje sice těžko ztlumíte, zato když na party pozvete i studenty z okolních pokojů, můžete si být jistí, že si nikdo nepůjde stěžovat. Co však s neodbytným vrátným? Toho můžete zkusit buď umluvit, a když ani to nepomůže, pak zbývají nechvalně známé úplatky. Lahvinkou dobře vychlazeného nápoje určitě nic nezkazíte. Vaše párty bude zachráněna a kdo ví, třeba na ni budete vzpomínat i za několik let po promoci.

Když rodiče odjedou…

Kdo by se netěšil na ten vzácný okamžik, kdy rodiče odjedou pryč a dům zůstane zcela prázdný napospas vašim plánům? Těší se samozřejmě i vaši kamarádi, aby využili jedinečné příležitosti „zapařit“ si bez nežádoucího rodičovského dozoru. Rodiči opuštěné domy a byty bývají již od nepaměti opravdu ideálním místem pro konání oslavy, ovšem za předpokladu, že se vaši hosté budou chovat alespoň trochu ukázněně. V časných ranních hodinách se totiž známky právě ukončené párty stávají mnohem viditelnějšími. Marně si pak budete vybavovat, které přípravky z neustále se opakujících reklam bývají nejvhodnější na skvrny od vína, fleky na podlaze či počmárané zdi. Proto před tím, než večírek vůbec započne, zkuste zdvořile informovat vaše hosty o tom, že jejich veselost by přece jenom měla mít určité limity. Nic také nezkazíte, pokud cennější kousky z obýváku rovnou odklidíte. A pokud už vás už ale nekonečné párty nudí, zkuste si zahrát společenské hry. Ty už totiž nejsou určeny pouze pro nejmenší, ale například Activity nebo Česko se stávají u mladých lidí čím dál oblíbenější. K občerstvení hostů či k odměnění vítězů pak můžete vyzkoušet třeba křupavé pralinky Milka Crispello (pozn. redakce -  zkušenost z poslední párty). A nebojte se, o zábavu budete mít zaručeně postaráno. I když pro všechny případy je dobré mít v záloze neprůstřelný plán. A pak už nic nebude bránit tomu, aby se večírek pořádně rozjel!

Párty na chatě

Ne, nemluvíme tady o párty v přeplněných kempech plných holandských turistů či nepovolených hudebních akcích, které se kvůli vysoké hladině hluku zpravidla neobejdou bez asistence ze strany policie. Máme na mysli mírumilovnou akci v přírodě, nejlépe s bazénem a ledničkou. Je proto ideální „uklidit“ se za těmito účely třeba na chatu v lesích, kterou nám jistě rádi půjčí naši rodiče nebo některý ze spolužáků. Výhoda takové chaty spočívá v tom, že je na odlehlém místě a vy tak můžete bez obav „pařit“ celou noc, aniž byste se museli obávat, že tím někoho budete rušit. Pokud ve vašem okolí existuje taková možnost, dá se doporučit i open space akce na okraji lesa nebo na louce, kde pak můžete do rána stihnout vytuhnout. Bylo by však dobré, aby se nejednalo o soukromý pozemek, pak byste totiž mohli snadno skončit v cele předběžného zadržení. A jestli stále nevíte, zkuste zapátrat na internetu v cestovatelských rubrikách či na portálech slevových serverů. S trochou vůle a štěstí se vhodné místo najde samo.

Holčičí pyžamová party

Nemáte zrovna přítele či si od jednoho potřebujete odpočinout? Zkuste uspořádat dámskou jízdu v tradičním stylu. Můžete si pak bez obav popovídat s kamarádkami, probrat nejnovější drby a smlsnout si něco sladkého. Pak už si stačí pro pohodu pustit třeba romantický film a dát emocím volný průběh J. Občas totiž není na škodu nestarat se, co tomu budou říkat ostatní. Nezapomeňte si pořídit ani pleťovou masku a barevný lak na nehty, nejlépe v atypických barvách. Scéna jak z amerického filmu bude perfektní a s ní i dobrá nálada. Výhoda dámských pyžamových večírků, kam je mužům pochopitelně vstup přísně zakázán, je navíc v tom, že se nemusíte dlouze krášlit před zrcadlem a řešit, jak budete večer vypadat. Protože v pyžamu vypadáme všichni naprosto skvěle!

Chlapský sportovní večírek

Letošní rok se nesl zejména v duchu Olympijských her v Londýně, takže chlapi už by měli být přes léto pořádně vybouření. Nic však nebrání tomu, oslavit jakoukoliv další sportovní událost s přáteli. Takže ať už je to mistrovství světa nebo ligový zápas, každý takový okamžik přímo volá po tom, abyste se s kamarády opět sešli. Dalším skvělým tipem pro vpravdě chlapský večírek je grilování. Grilovat se totiž dá téměř všude a téměř všechno. Stačí jen mít kvalitní vybavení, které nezpůsobí výjezd hasičů, a několik dní předem naložené maso. S konkrétními recepty vás trápit nebudeme, ale určitě stojí za to projet pár stránek o vaření. V dnešní době totiž muži, kteří umí vařit, nejsou pro smích, ale jsou mezi ženami velmi žádaní. A dobře naložený a ugrilovaný steak ocení zajisté i vaši přátelé.

Redakce EkonTech.cz přeje hodně zdaru.