Ruinuje vám Pokémon GO baterii? Nabízíme několik tipů, co s tím | EkonTech.cz


Ruinuje vám Pokémon GO baterii? Nabízíme několik tipů, co s tím

Freetime / Pokemon GO / aplikace
10. 7. 2016 - 13:08

Pokud nevíte, jak při instalaci Pokémon Go obejít lokalizaci, najdete v článku návod. Herní komunita také nabízí tipy, jak ušetřit baterii. Zajíma vás, jak rozšířená realita vůbec funguje?

V rámci pudu sebezáchovy jsme hru nainstalovali a raději se jí rychle zbavili. Nechat se v Praze přejet autem není nic těžkého. Nakonec ve světě má na svědomí již první nehody, kdy řidič zastavil jen, aby mohl chytit pokemona. Nicméně i za tu krátkou chvilku stihla aplikace zruinovat polovinu baterie. Internetové připojení, spuštěná kamera a ještě GPS jsou pro baterku smrtící kombinace.

Vývojáři si toho jsou vědomi a již usilovně pracují na řešení. Komunita, která se kolem aplikace vytvořila, však nabízí několik svý provizorních. Samotná hra má v nastavení "Saver option" - určitě to nezapomeňte zaškrtnout, další radou je snížení jasu obrazovky, vypnout zvuk, vypnout Bluetooth a aplikace běžící na pozadí, to lze učinit v nastavení. A pokud zrovna nehrajete, přepněte mobil do režimu v letadle. Další tipy a návody najdete zde.

A pokud snad ještě nemáte aplikaci nainstalovanou, nabízíme lehký návod.

  • Pokud máte Android, lze problém s lokalizací obejít instalací appky odsud: http://www.apkmirror.com/.../pokemon-go-0-29-0-android.../ Stačí povolit a po instalaci zase zrušit možnost instalace z neznámých zdrojů.
  • V případě iPhonu je to jen trochu složitější: Stahněte appku: http://ios.hipstore.mobi/app/Pokemon-GO/1000007852. Nainstalujte hru, otevřete nastavení a ve správě zařízení zaškrtněte "Yeastech Technology". Vyberte důvěřovat vývojáři a následně dejte znovu "důvěřovat". A nakonec stačí zapnout polohovací služby.

Pokud by vás zajímalo, jak rozšířená realita vůbec funguje, přečtěte si náš starší článek.

Mimochodem akcie Nintedo spuštěním Pokemon Go šly nahoru o téměř devět procent.

Foto: Twitter